Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Црвена звезда – Вентспилс, четвртак, 20:30
Слике...
http://www.delije-caffe.net/galerija/ind..._ventspils
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Специјални посматрачи уефе сада слободно могу да пренесу татама у Ниону шта су у међувремену изгубили у суманутој трци за новцем.

Иначе нико да спомене добре старе индијанце и евро-навијачи, где су се ти људи изгубили, што не долазе? Да се нису нешто наљутили због сталних критика? Не признајем утакмицу без оних великих шешира Звезда у Лиги Шампиона!  8)
Reply
Оно синоћ је било нереално. Индијанци и евро-навијачи су на истоку и западу  Big Grin Имали смо резултат па су се и они прикључили и онда је све изгледало другачије. Цео стадион је навијао. Не смем ни да замислим реакцију истока и запада да утакмица није кренула како је кренула. Зато смо ми константни.  А УЕФА мафијози ће нас сад казнити вероватно зато што су Вентспилсови упалили пар бакљи. Иначе Летонцима за пароле свака част! Пример како изгледа мала група са великом свешћу.
"Језгро је твоје лудница жива, било да дајеш ил' голове примаш..."
Reply
Браво Делије, браво Звездаши, браво Звездо...

Имамо ми овде подфоруме посвећене спортским причама, али како не споменути резултат и игру коју ни многи старији навијачи и симпатизери не памте дуги низ година уназад... Како не споменути деби клинца од 16 лета, талента какав се, кажу стручњаци, деценијама није појавио, а славили смо са њим титуле у пионирским и кадетсим селекцијама... Како не споменути Југ, Исток и Запад, који у појединим ситуацијама почињу песме пре Севера, који почињу да препознају моменте шта кад и како, који имају много тога да кажу нежељеним појавама у ложи, некад дрскије и са више жара него што би то неко са Севера урадио...

Не треба наравно падати у еуфорично стање, али из авиона се види да коцкице полако почињу да се слажу на свим нивоима... Мобилизација траје и даље, али мислите ли да после синоћњег издања следећа утакмица на Маракани може да буде мање посећена? Мислим да не! Исто тако, прва утакмица у првенству, гостовање у Суботици, мора да привуче бар 10-ак хиљада људи, од којих минимум половина МОРА да буде наша! Наравно, то не треба да значи да је све готово, и даље морате/морамо да цимамо те исте људе, да их вучемо за рукав до Маракане, да им долазак на стадион постане част и задовољство, па тек на крају навика...

Не бих да се понављам, видим да су неки били вредни и описали доста тога што се синоћ дешавало на Северу... Занешени, неке ствари су и заборавили... Пре свега, сјајна атмосфера, доста пре почетка почиње и спорадично навијање, с обзиром да су многи поранили и заузели своје позиције на трибини... Сви су се ужелели утакмица, песме, давања непрестане подршке, али и гладни успеха и трофеја... Сезона пред нама је права прилика за то! Самим тим пре почетка се запевала и нова песма из Летоније (музички тобоган), која је добила своју верзију за почетак нове сезоне... Иако се већ речи добро знају, није наодмет да поновимо, певаће се сигурно бар још месец дана:
"У сезону нову креће,
група верних Делија,
ићи ћемо свуда, ако Бог да среће,
славиће се ТИТУЛА!"
Касније, добрим делом утакмице, форсирана је ова песма и одлично је прихваћена...
На самом почетку утакмице, још једна сјајна кореографија... Уз помоћ најлона, са стране црвено-плаво-беле боје српске заставе, у средини наизменично црвена и бела поља, а у средишњем црвеном, од белих најлона орао Немањића... Стварно много добра слика! А на огради порука подршке браћи на Косову и Метохији: НЕМА ПРЕДАЈЕ! У суштини, порука свима који мисле да ћемо немо гледати како нам отимају срце Србије! Наравно, слику прати и адекватна песма, Ој Косово Косово, коју прихвата скоро цео стадион...

Пуне трибине, Ооо Звезда, Ајде Звездо сад на гол, Звезда ми је све, Од рођења мог, Још један победа и титула, само су неке од песама које су синоћ певане више него добро... Дозивање прво међусобно, па са осталим трибинама, Када Звездо играш ти, Оооо Аааа Звезда, а врхунац је било када је кренуло са Југом, Звезда Србија Косово Метохија...

Наравно, и поред одличног издања, да се не уљуљукамо, морам да споменем и мале падове, људски је наравно, нисмо машине, али не ваља кад се води, кад мељемо противника на терену да добар део трибине ћути или коментарише игру на терену...

Нови, већ поменути барјаци, одличне пароле, све је већ о томе речено, али и похвала за навијаче Вентспилса, који су нам дали подршку за све фронтове на којима се боримо... Три пароле којима је аплаудирао цео стадион... Косово и Метохија срце Србије (на руском), као и Правда за Уроша, након чега је отпевано Нека вечерас свако зна (за Уроша)... Након пароле на руском Руси и Срби браћа заувек, Север је то и отпевао, а није изостала ни Каћуша...

Идемо даље, први задатак, већ споменута Суботица... Нема разлога да се 13.08. у суботу овај град на северу Србије не обоји у црвено-беле боје... Видимо се тамо!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Црвено-бела рапсодија на београдској Маракани. Сви сегменти са трибине и одлично издање играча на терену, уклопили су се једно у друго и створили феноменалну слику. Веома компликована кореографија по ко зна који пут ставила је до знања зашто навијачка група Делије Север носи епитет најбоље навијачке групе у Европи. Уз десетине барјака који су се вијорили трибином, и нову, мало препевану песму из Летоније, певан је мање више стандардан репертоар, од навијачких, патриотских па до антирежимских. Пароле посвећене сећању на ватиканско-усташку Олују и оне упућене срамном издајничком режиму који не мари за свој народ на Косову и Метохији употпуниле су колорит синоћњег навијачког издања. Хтео бих још само да поменем навијачку групу из Вентспилса која је можда, на први поглед  деловала као неорганизована и аматерска, али њихова навијачка култура и понашање  и у Летонији и оно синоћно на Маракани ставили су до знања да је то ипак група са високом навијачком свешћу што су показали паролама везаним за свету српску земљу Косово и Метохију и за нашег утамниченог Уроша. Борба за дуплу круну тек почиње. Сви у Суботицу !!!
Кокеза лопове !!!
Reply
Па добро, шта сад 7:0, било је очекивано, ипак су играли против светског шампиона!  Wink
Reply
Неке ствари које су мени запале за око/ухо вечерас:

- неуобичајено велики број људи који су били у црвено-белим бојама;на истоку и западу готово да није било човека који на себи није имао дрес или мајицу нашег клуба

- прелазак око 300-400 људи са истока и запада на Север и редари који се не труде нешто много да то спрече  Big Grin

- огроман број песама које смо јуче отпевали и мењали јако брзо,све је то феноменално звучало и заиста је била посебна част бити део Севера синоћ

Нема стајања,сви у Суботицу !!!
Reply
(08-04-2011, 11:18 PM)Јоца ДС link Wrote: Да не заборавим, свака част и онима преко пута, показали су, да и ако су веома мала група, имају и те како развијену навијачку свест, риспект!

Јоцо, а и остали млађи... овај фејсбук речник неће бити толерисан на делије кафе-у. Без риспектова, омгадова, вавова и сличних глупости. Сами би требали да имате толико свести и да схватите неке ствари. Са друге стране, ако су вам се туђе речи толико одомаћиле у говору, овде ћете морати да се контролишете. На овај начин скрнавити свој језик је недопустиво, ово је исто као и писање латиницом, можда и горе!
Reply
Шта рећи после оваквог отварања нове сезоне а пре мене су до словце наше колеге са трибине описали.Било је и биће ЈОШ БОЉЕ и једина замерка што на крају нисмо запевали химну С.Д.младићи борови.Мало је било двогласја ал све ће доћи на своје већ на следећим утакмицама.Почели смо са песмом ОЈ КОСОВО и чекали смо да играчи истрче на терен ал у будуће ће мо морати да грмимо пре изласка да се противник у тунелу ус... у ћега.Знам да нисмо могли да грмимо па одједанпут песму о Косову са кореом ал предлог за убудуће.
Reply
Quote:Ала си га препричао...!Како се не сети да смо певали ој Косово Косово уз кореографију...и ако не знаш речи нове песме...немој да журиш да ти препичаваш нешто што не знаш.

Па ставио сам да смо то певали, само сам ја написао "Са Косова зора свиће", и после тога се окретала ПЛТН неколико пута.
Ова нова песма је из Летоније, и тада се другачије певала. Мало је модификована у синоћној верзији, са разлогом. Људи у почетку нису одмах могли да похватају све речи, па ни ја, јер сам био до Истока.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: