Uh, malo mi se sleglo pa rekoh da napisem neku vrstu izvestaja sa ove tekme.
Iskreno, ocekivao sam i malo veci broj ljudi mada 30 000 - 40 000 jeste velika brojka.
Sever je izgledao velicanstveno od samog pocetka. Poruka okacena na ogradi: Jos jedna pobeda - jos jedna titula! Iznad nje dimovi i baklje, krcat Sever, sve od prvog trenutka. Slanina je kasnila sa dolaskom i ispred njihovog boxa okacena je madjarska zastava sa natpisom Firma i zaokruzenim H kao simbolom madjarske. U prvo vreme je nisu videli pa su zastave kacili preko i pored nje da bi je tek kasnije skontali

i iscepali... Imali su neku svoju koreografiju sa nekim papiricima ali to je bilo tako daleko da se nije videlo nista, niti je njih 200 moglo da se cuje tokom tekme...
Inace navijanje je bilo ok uz konstantno paljenje pirotehnike. Iznesena je gomila novih zastava a cini mi se da se pojavila i jedna stara Firmina zastava oko koje se vode polemike pa cu pogledati medju starim slikama da li je negde imam na nekoj slici da resimo dilemu oko nje.
Pred kraj I poluvremena pocinje ta nesrecna tuca u delu Severa ka zapadu - gore. I od nje malo navijanje pada. Za dodatne zanimljivosti potrudili su se slaninari koji su bacili baklju na istok i krenuli u ozbiljnije gadjanje stolicama ka obicnim gledaocima. Na to par stotina ljudi preskace na istok, dotrcava do boxa i krece obracun stolicama i oko ograde uz pokusaje murije da spreci kontakt ali nasi probijaju kordon murije u trecem naletu i tada slanina bezi iz boxa, ajde ostalo je 10 likova koji se nesto malo gadjaju i to je sve od njih. Napolje je bilo kamenovanja ali nista ozbiljnije. Vecina se vraca na Sever. Vazno je napomenuti da su neki preskakali i sa zapada na jugi gadjali slaninu sa juga a i 2-3 navijaca su utrcala u teren u pokusaju da pridju slanini... Kada su se devojcice iz NS zaputile kuci smirile su se strasti.
Na kraju tekme zandarmerija je sprecila masovniji upad na teren, a malobrojni sa istoka i zapada uspeli su da dodju do igraca i da sa njima podele radost oko nove titule. Ako se neko seti glodarske proslave titule od prosle godine kojoj je prisustvovalo jedva nekoliko hiljada ljudi shvatice zasto pojedine periferne grupe zele da bace senku na jucerasnji dan onim prozivkama za incidente ali one zastave i piro show...
Sve u svemu, dan za pamcenje!
poz,
budimir