Црвена Звезда - Зенит 1:1
Пријатељска утакмица
23.03.2011. године
Пошто имамо истог спонзора, Гаспром (руска нафтна компанија), организована је пријатељска утакмица између шампиона Русије, и највећег клуба на овим просторима - наше вољене Звезде. Наравно, нису играли први тимови, већ комбиновани састави. Наш први тим је отпутовао у Грчку, на пријатељски и хуманитарни меч са атинским Олимпијакосом, са којима као што знамо вежу нас братске везе. Тако да је и добар део црвено-белих навијача отишао на ово гостовање у Атину.
![[Image: 128085_sfudbal-zenit-zvezda-foto-a-dimit...1300908682]](http://sport.blic.rs/data/images/2011-03-23/128085_sfudbal-zenit-zvezda-foto-a-dimitrijevic-5_f.jpg?ver=1300908682)
Сада схватамо и да се цела утакмица одиграла јер нам је у госте дошао премијер Русије, Владимир Путин. Међутим, како горе рекоше, добро је да и Путин и Гаспром, виде величину нашег клуба. Жао ми је што заправо нису играли први тимови, што није била комплет прва екипа Делија, али право да вам кажем, ја сам и овим задовољан.
Јер зна се ко све долази на Север када је улаз бесплатан. Долазе позери, манекени, сликари... све мој до мојега, који сликају бакљаду, димове, заставе, транспаренте, и остало.
На утакмицу је дошло скоро 20ак хиљада људи, а Север је био попуњен солидно, око 9.000 људи, јер су бокови до Истока и Запада били празни.
Контрола се очекивала ригорозна, али улазим са мојима 1 сат раније, па нису нас давили а није ни гужве било. На уласку у трибину момци су делили оне наше црвено-плаво-беле тробојке које могу бити и "руске" по потреби. На огради трибине било је неколицина застава "Шабац", "Косово", "Нови Сад", и још 2. На Истоку српска тробојка где је писало "Путиници"... Биле су и две заставе црно-жуто-беле, које су биле једна на огради, а друга се као барјак вртела на трибини. То су иначе заставе Царске Русије.
Навијање је било солидно, могло јесте боље, али шта да се ради... Певало се о Космету, Урошу Мишићу, Србији, Русији, Срби и Руси браћа заувек... наравно биле су Звездине песме, као и она руска каћуша.
Скандирало се и Путину, и братском Спартаку из Москве.
Пре саме утакмице Ивана Жигон са својим хором је отпевала химне Русије, и Србије "Боже Правде". Када је била руска химна наше тробојке су окренуте наопако, па су изгледале као руске.
Оно што мије занимљиво, и до бола драго... јесте што смо тако изразили захвалност и симпатије Русима... Тако нешто није, и не би ни волео да буде овим јадибедусима из НАТО, и ЕУ.
Када је Путин дошао, са државном делегацијом Србије, упаљене су биле бакље, и порука на руском, на транспарентима. Споменут је наравно и Толе, и Борхан Тадићи... али не знам како су то Путину објаснили. ;D
Све у свему, занимљиво вече.
надам се да ће се екипа доле у Атини добро провести. 8)