01-10-2015, 08:15 AM
Пијанац, ово што Херцеговац прича за Француску је тачно. Француска још од револуције 1789. године је постепено губила свој хришћански идентитет, а од 20. века и национални. Зато је тамо нпр. забрањено на попису питати људе које су вероисповести, што је по мени ординарна глупост, јер је то чисто статистички показатељ, а такође, у Француској се сваки држављанин сматра Фанцузом, тј, они држављанство изједначавају са националном припадношћу.
Што се тиче односа према вери, по мени, Француска се ништа не разликује у односу на комунистичке државе, с тим да ту више трпе бели хришћани, јер постају безлична маса, него муслимани којима се јебе баш за секуларизам и постулате Француске револуције. Зато имаш ситуацију да су ти већи део Марсеја или многа париска предграђа као блискоисточни гето у који полиција не сме да привири.
Наравно, ово не значи да би Француска, нити било која европска држава, требало да буде теократија као Иран или С. Арабија, али они одоше у другу крајност, а то им се одавно обија о главу.
Што се тиче односа према вери, по мени, Француска се ништа не разликује у односу на комунистичке државе, с тим да ту више трпе бели хришћани, јер постају безлична маса, него муслимани којима се јебе баш за секуларизам и постулате Француске револуције. Зато имаш ситуацију да су ти већи део Марсеја или многа париска предграђа као блискоисточни гето у који полиција не сме да привири.
Наравно, ово не значи да би Француска, нити било која европска држава, требало да буде теократија као Иран или С. Арабија, али они одоше у другу крајност, а то им се одавно обија о главу.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!