01-09-2015, 04:12 PM
(01-09-2015, 02:39 PM)Red Star Forever link Wrote:Где је била та бела Европа да нас заштити од алахових ратника у Босни и на Косову? Где је била та европска десница? Па наравно уз американце и нато и сиктали су сви до једног удри по Србима!
Брате, треба да знамо да све државе и светске силе и мале државе као ми превасходно гледају сопствени интерес. Мене рецимо страшно нервира када чујем ''аргумент'' како нам се Руси никада нису нашли када нам је било битно. Најсвежија прича на ту тему је везана за Јужни ток. Ево, ти си сад написао колико смо ми сами себи штете направили кроз векове. Па не може забога један Рус да се за нашу ствар више цима од нас самих, а поготово је сулудо очекивати да Русија макне прстом у својој спољној политици за рад наших интереса ако и она сама нема интереса у томе. Исто је и са Западом. Па нису Французи и Енглези у два светска рата били на нашој страни зато што нас воле, већ зато што је постојао њихов интерес у томе. Касније су, 90-их, на све то пљунули и окренули нам леђа јер је опет њихов интерес био да иду уз скуте Америма. Историја ће показати такође и колико смо сами допринели да то буде тако. Јер док су Хрвати певали ''Данке Дојчланд'', муслимани давали предлоге да Босна постане 52. америчка држава, код нас је брачни пар Милошевић-Марковић решио да се не обрати ни Французима, ни Енглезима, већ Русији, тада уздрманој распадом СССР-а и економски разореној која није била у стању ни себе да штити, а камо ли нас. Верујем да би се све на Балкану 90-их одвијало другачије да је и иза Србије стајала нека сила респектабилнија од тадашње Русије. Симптоматично је да данас, када је Русија постала респектабилна светска сила и када су све назнаке да ће само још више јачати, ми њој окрећемо леђа и трчимо ка Западу који је све нестабилнији. Очигледно да или не умемо да препознамо тренутак коме да се приклонимо или намерно радимо погрешно као марионете у туђим рукама.