05-13-2004, 11:00 AM
Quote:Jos da dodam(nemam vise edit opciju, ne znam zasto?) da stvarno treba izbegavati slovenacke i usraske proizvode, stomak mi se okrenuo kad sam video slike otvaranja merkatora i kako je narod pohrlio da da prilog slovenackoj provredi. Mi kao narod nemamo pamcenje.
A to sto je taj Mercator izvalio oko 15 miliona DEM za zemljiste, kad jos uvek nisu imali neke tvrde garancije od nove vlasti i kad niko drugi nije hteo direktno da investira, od toga ti se ne okrece stomak.Plus to u samu izgradnju je ulozeno oko 40 mio EURA a gradile su ga domace firme. I to sto je stvoreno 150 novih radnih mesta to isto ne vredi nista. Ako nisi znao covek koji je stvorio taj novi mercator se zove Zoran Jankovic i dolazi iz Smedereva! A Mercator Srbija je pravno gledano srpska firma, u stranom vlastnistvu i koliko ja znam samo direktor dolazi iz Slovenije. I u novoj kampanji vlade se naglasuje cinjenica da je u sortimentu ponude srpskog Mercatora ima 70% domacih proizvoda a 30% stranih!
A sto se tice onog otvaranja i guzve i meni je bilo muka

Izgleda da je najbolje da ponovo sklapamo neke veze i paktove sa Belorusijom, Ukarjinom i Irakom...

Ja bi voleo da Srbija negde otvara svoje centre i fabrike ali to trenutno nije realno, osim par firmi koje su izuzetak. namigivanje.
ps. I kod nas u LJ si skoro kroz citav taj period 90-ih osim onih najtezih godina mogao da nadjes srpske proizvode poput Jaffe i Soko Starkovih Smokija i ako je bilo konkuretnijih proizvoda i jos uvek ih ima. Toliko o tome.