Овакве ствари су врло опасне...
Пар питања и неколико констатација.
По чему би то Маракана требала да буде храм Српског Фудбала?
Шта је то репрезентација Србије толико велико урадила на том стадиону да може да својата Маракану као свој храм?
Пре свега, свако треба да буде газда у свом дворишту као што мора да се врло прецизно зна шта је чије. Немој да ми неко моју кућу својата за своју па макар то била и репрезентација. Што некоме није пало на памет да прво уложене и покрадене паре за спортски центар у Пазови усредсреди на прављење националног стадиона када је господи из ФСС-а сада то прва ствар? Зашто господа из ФСС-а прво не погурају враћање нашег земљишта око стадиона па све до ауто-команде као и изнад јужне трибине? Када је Мишко размишљао да пресели Маракану на Сурчин, што тада ФСС није ургирао?
Оно што је најбитније. Не својатајте господо оно што није ваше. Маракана је постала храм фудбала због Фудбалског Клуба Црвена Звезда као и њихових навијача а не због репрезентација које су долазиле, пролазиле и мењале имена како су државе пропадале. То што ви покушавате да поновном тзв. ”демократском национализацијом” отмете нешто што није ваше, крајње је време да схватите да ово није 1946. него 2013. година. Идиоти!
Quote:Milanović: Marakana bi trebalo da bude nacionalni stadion
BLIC
Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je da bi stadion Crvene zvezde - "Marakana", trebalo da postane "hram srpskog fudbala", odnosno nacionalni stadion.
Milanović je objasnio da stadion Zvezde treba da postane nacionalni jer su se tu postigli najveći uspesi srpskog fudbala, ali i da je to najjeftiniji i najbrži način da se dođe do nacionalnog stadiona.
"Nacionalni stadion je nacionalno pitanje. Siguran sam da je konačno došlo vreme da to mora da se reši i da kao i većina razvijenih zemalja i mi imamo mesto na kome će se igrati reprezentativni fudbal. Mi imamo mesto koje ima tradiciju i koje je oličenje uspeha, mesto na kome su napravljene mnoge velike pobede za srpski fudbal i na kome su postignuti praktično najveći uspesi srpskog fudbala. To je stadion Crvene zvezde, Marakana", rekao je Milanović.
On je naveo da smatra da država, FSS i Crvena zvezda moraju da donesu stav o tome.
"To mesto, koje je puno i prepuno pozitivne energije, moramo da pretvorimo u nacionalnu instituciju i da stadion Zvezde posatne hram srpskog fudbala. On je sada hram navijača Crvene zvezde, ali treba da ga napravimo multifukcionalnim. Time bi dobila i Crvena zvezda. Rešili bismo dva problema jer bi oni dobili multifunkcionalni stadion, a srpski fudbal imao bi praktično svoj Vembli. U Engleskoj postoji mnogo dobrih stadiona, ali zna šta je hram engleskog fudbala", ocenio je Milanović.
Milanović, koji je i predsednik fudbalskog kluba Jagodina, rekao je da postoje uslovi da Marakana postane nacionalni stadion.
"Uz zajednička ulaganja države, Saveza i Crvene zvezde možemo na najjeftiniji i najbrži način baš tu napraviti nacionalni stadion, a sa druge strane energiju, koju već imamo u istoriji kroz velike pobede koje smo tu ostvarili, mi ćemo praktično pretočiti u neku novu energiju srpskog fudbala. Tako se možemo nadati da ćemo i u narednom periodu baš na tom mestu moći da stvaramo velike uspehe u
srpskom fudbalu", kazao je Milanović.
Пар питања и неколико констатација.
По чему би то Маракана требала да буде храм Српског Фудбала?
Шта је то репрезентација Србије толико велико урадила на том стадиону да може да својата Маракану као свој храм?
Пре свега, свако треба да буде газда у свом дворишту као што мора да се врло прецизно зна шта је чије. Немој да ми неко моју кућу својата за своју па макар то била и репрезентација. Што некоме није пало на памет да прво уложене и покрадене паре за спортски центар у Пазови усредсреди на прављење националног стадиона када је господи из ФСС-а сада то прва ствар? Зашто господа из ФСС-а прво не погурају враћање нашег земљишта око стадиона па све до ауто-команде као и изнад јужне трибине? Када је Мишко размишљао да пресели Маракану на Сурчин, што тада ФСС није ургирао?
Оно што је најбитније. Не својатајте господо оно што није ваше. Маракана је постала храм фудбала због Фудбалског Клуба Црвена Звезда као и њихових навијача а не због репрезентација које су долазиле, пролазиле и мењале имена како су државе пропадале. То што ви покушавате да поновном тзв. ”демократском национализацијом” отмете нешто што није ваше, крајње је време да схватите да ово није 1946. него 2013. година. Идиоти!