Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Актуелности из домаћег спорта
Овде се констатно провлаче две ствари које људи повезују како им је воља.

1. Наш фудбалски клуб је на дну због глупости наших управа од којих су многи били бивши асови клуба. Када звездашка јавност схвати да држава курцем неће да мрдне ни за шта као и да бивши асови клуба не могу да воде клуб јер немају искуства у менаџерисању, правним поступцима итд... нама ће вероватно бити боље него што нам је тренутно. Када се клуб приватизује и престане да кохибитира на варијанти "клуб је свачији а у ствари није ничији" и када људи који воде клуб буду дипломирани правници, дипломирани менаџери, и дипломате чије ће изјаве бити у сваком тренутку одмерене и који ће знати како да поступају и излазе у јавност у сваком моменту (за ово постоје озбиљне студије и анализе како просечан српски мозак реагује на разне стимулансе и ствари које прочита у дневној штампи а што је дефинитивно различито од реакције "vox populi" у Западној Европи) ми ћемо кренути путевима оне праве реконструкције и оздрављења.

2. ФСС је у овом тренутку некомпетентна криминална организација на чијем челу је доктатор који нема ни трунке морала. Он је директни кривац за све лоше што се дешава у Српском клупском и репрезентативном фудбалу. Не ради се овде о томе чији је он навијач него се ради о томе да иза њега не стоје ама баш никакви резултати. Ова организација није никакве потезе повукла на спречавању одласка голобрадих клинаца из земље, на реновирању судијске организације, на доношењу одлука које су у неку руку скандалозне, на подизању квалитета репрезентативног фудбала итд. Ја сам лично мислио да је доба диктатора после тита и милошевића прошло, међутим невероватно је како такви људи и даље опстају у Србији и како је Србија изгледа још погодно тло за приплод таквих људи. Невероватно је да власт тренутно ради на смени министара а да нико не помиње рад томислава караџића. Колико је мени познато, спорт је врло битан део друштвеног живота у Србији и огледало је реалног стања у нашем друштву. Власт не би смела да игнорише спорт и фудбал као битан аспект свакодневног живота у Србији. Уместо да се ствари ураде раније и евентуално спречи оно најгоре, увек се све радило и још се увек ради у задњем тренутку. Ако треба да се чека да нас једна хрватска расканта на сред Маракане да би иоле неко одреаговао у смислу истинских промена у ФСС, лично бих гласао за такву опцију.

Е сада, опасна замена теза постоји у циганској јавности наметнутој од бивших управа циганској популацији где се за неуспехе клуба кривио искључиво ФСС. То су ствари које штете пре свега нама и нашем клубу па тек онда неком другом. У случају да караџић падне и да дође неко други ко ће да заведе ред у целој организацији, будите спремни и на опцију у којој Звезда највероватније неће успети да узме ни друго место у српској лиги. Колико год ми хтели да признамо то или не, наш тренутни домет су квалификације у лиги Европе и испадања у првом или другом претколу лигашког дела што значи да практично ни Август месец нећемо дочекати у Европи. Што се нашег првенства тиче као што сам већ рекао, друго место ће убрзо постати невероватан успех...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Актуелности из домаћег спорта - by CEBEP - 08-11-2013, 02:48 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: