Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Звезда и модернизација фудбала
(07-11-2013, 10:43 AM)Red Star Forever link Wrote:А кад већ желимо да доведемо "таленте", нико ме неће убедити на на нашем тржишту нема истих, па чак и бољих и јефтинијих играча... На крају крајева, ја сам присталица рада на јачању домаће економије уз помоћ крилатице "купујмо домаће"!

И ја сам присталица исте крилатице, међутим неке ствари треба сагледати објективно. А ако тако сагледамо, доћи ћемо до поражавајуће чињенице да се у српском фудбалу најслабије ради од свих екс-ју република. А резултати репрезентација су најбоље огледало тога. Босни је ово трећи сјајан квалификациони циклус. Прва два пута су имали несрећу на жребу да оба пута наиђу на Португал у баражу, а овога пута бараж по свему судећи неће ни играти. Црногорци од осамостаљења приказује изненађујуће добре партије и чини ми се да Дејо ради одличан посао с обзиром на капацитет. Хрвати су увек присутни на великој сцени. Македонци су нас победили у Скопљу без да смо им шутнули на гол. Словенце у прошлим квалификацијама нисмо успели да победимо и директно су нас избацили из баража.

Талената дефинитивно има свуда, али таленти се брусе. А код нас се то очигледно најлошије ради. Доказ за то су и примери Настасића, Симића, Филипа Јанковића који су отишли преко практично без играња за први тим својих клубова. Такође и Марковић и Митровић из Партизана, беже из ове жабокречине после једне поштено одигране сезоне. Са друге стране имамо Динамо као одличан пример како развијати младе играче и утопити их у правом моменту за одличне паре.
Reply

Messages In This Thread
Одг: Звезда и модернизација фудбала - by Pijanac - 07-19-2013, 02:48 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)