Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Из угла Владе Маузера
Ја морам да признам да у тридесетој буквално живим свој сан када је ВК у питању. Сан да гледам уживо момке са црвено-белим капицама како руше редом домаће и стране ривале. Волим овај спорт, ватерполо репрезентацију понајвише од свих наших селекција и веома сам захвалан што ми је коначно омогућено да и клуб за који навијам игра на оваквом нивоу. Костур тима направљен прошле сезоне од сјајних младих ватерполиста ове је надограђен са неколико репрезентативаца и коначно је направљена добитна комбинација. Једноставно мора да се створе паре да овај пројекат настави да живи. У ватерполу нема пара ни у Европи, играчима је рађе да играју у земљи за неку пристојну плату и ту Србија треба да препозна интерес да остане светски лидер у овом трофејном спорту. Наше СД би требало да постави као приоритет највишег степена да ову сјајну генерацију и сјајног Савића задржи на окупу бар неколико сезона.

Што се утакмице јуче тиче, прво треба споменути сјајну навијачку представу, где је више од 200 људи дошло из Србије и одржало час на запрепашћење, а код неких и одушвљење локалних љубитеља ватерпола, који имају страшну традицију и културу у праћењу овог спорта. Ништа мање сјајна није била ни представа у базену. Дуго пратим ватерполо, а не сећам се да сам видео онакав пресинг на противничкој половини какав су вршили играчи Сегеда. Доста пута се дешавало да прође 15 секунди напада, а да је лопта још код Шефика. И поред тога и јако опасне ситуације код 4:1 за њих, наши момци су се издигли и понели у Београд два гола предности. Али не треба се успавати. Ватерполисти Сегеда су врхунски асови и сваку евентуалну слабост у реваншу ће знати да искористе. Зато и у реваншу треба одиграти на истом, високом, нивоу.

Предстоји нам паклени крај априла и почетак маја. Прва утакмица са Радничким, па реванш са Сегедом, па онда остатак Плеј-офа. Врло је важно да и Делије препознају моменат и да све ове утакмице на Ташу испрате. Већ сада треба управе ФК-а и ВК-а да се усагласе са терминима за 27. 04. када обе играју са Доњим Сремом, односно Раднички, да се не понавља Егер. Први, седми и петнаести мај, када играмо остале утакмице код куће, падају у радне дане када нема фудбала, тако да ту не би требало да буде проблема. Само заједно можемо до највиших домета!

Извињавам се Влади на ширини, али емоције од јуче још куљају! Wink
Reply

Messages In This Thread
Одг: Из угла Владе Маузера - by Pijanac - 04-18-2013, 09:48 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)