Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Из угла Владе Маузера
У задње време све чешће се чују неукусни коментари о прошлости фк цз од стране вечитог ривала па сам осетио обавезу и унапред се извињавам Пијанцу ово је само надопуна његовог текста на ове теме
Дали је или није ФК Партизан основао Туђман остај тајна војних архива , клупске боје им јесте одредио У то време није било Динама а на Хајдук се баш није обраћала пажња јер Сплит није баш мегалополис Већина хрвата је по наредби дошла у Паризан и многи су имали везе са НДХ милом или силим њима на души Стадион су добили џаба уз обавезу одржавања дана младости
Оформљивањем Динама о јачањем Хајдука прилив играча је престао
Звезда је у то време била клуб државног естаблишмента Само један од њих је био Крцун Држава је била то што је била то је за историчаре. Неразјашњеном погибијом Крцуна добио се аргумент јер је он важио с правом или не за Србина да клуб привуче огроман број најшире интелигенције  и као такав постао је један од препознатљивих симбола српства Ту ширину интелигенције Партизан никад није имао Остале су му везе у војсци преко чијег је стамбеног фонда обезбеђивао станове за играче
Фудбалским тржиштем су владали Звезда као материјално интелектуални гигант и Хајдук који је искористио свој географски положај на мору и огроман прилив средстава из иностранства
звезда се снабдевала из Србије Славоније углавномиграчимка српског порекла И БИХ некад члановима Жељезничара лкоји је давно важио за српски клуб , додуше то се после изгубило као и у случају Сарајева да је муслимански Звезда је узимала и елитне играче из Словеније ради огромне популарности клуба Из Јесеница је долазило по 1000 навијача на међународне спектакле.
Партизассну је било сужено тржоште и зато њихови играчи од 1960 на овамо су се снабдевали из фудбалски неразвијених средина у чему је предњачило Косово
Титуле су делили Звезда и Хајдук при чему је Звезда узимала титуле а хајдук купове
Свака част Партизану на финалу КЕШ 1966 али ради недостатка интелектуалног кадра и материјалних срестава о броју бодова на Уефиним листам и Ријека и Жељезничар су били испред Партизана
Распадом земље одласком најтрофејније генерације створио се вакум који Партизан вешто искористио Место елите која је морала да се докаже резултатима рада на челу државе су се појавиле национлни пропасници свих врста и боја а земља је упала у 25 -годишњипонор -али имали су паре Пођто им ништа није страно сем морала резултати су видљиви Основна разтлика је што смо ми увек желели да будемо бољи од противника а они да униште противника
Да не би било недоумица ја сам 100% србин и ниједан дан нисам био у партији волим Србију изнад свега али жалосне чињенице су истините
Reply

Messages In This Thread
Одг: Из угла Владе Маузера - by mauzer - 04-15-2013, 01:50 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)