03-19-2013, 06:54 PM
(This post was last modified: 03-19-2013, 08:57 PM by херцеговац.)
![[Image: sapinto113214020130319151520.jpg]](http://www.sportske.net/text_images/201303/sapinto113214020130319151520.jpg)
Човијек прича како је било у Спортингу...
Quote:Физички сукоб имао је и као спортски директор Спортинга, ушао је у клинч са нападачем клуба из Лисабона Лиедсоном.
Приђем му и лијепо га питам:
Ш'а, не'ш да трчиш, је ли?
И онда га тако набодем, бам, бам...
Пази Џајине цефа - као да надреалисти раде скеч.
Quote:- У зависности од играчког кадра који поседујем бирам тактику, али најближи сам варијацијама 4-3-3 система игре. Ипак, сама формација зависи и од тока утакмице, противника, тако да може да се трансформише и у 4-4-2 или неку од варијација 4-3-3 попут 4-2-3-1 или нешто треће - рекао је Звездин шеф струке за почетак нашег разговора.
- Дошао сам да са Црвеном звездом играм атрактиван и офанзиван фудбал и јако ми се допада што је у питању клуб у коме су амбиције увек и искључиво везане само за победе, тај позитивни притисак је нешто што волим и што ме прати кроз каријеру, такав је и мој темперамент - каже бивши тренер Спортинга из Лисабона за РСБ.
На питање да ли је гледао Црвену звезду одговорио је
- Да гледао сам Црвену звезду на неколико мечева пре него сам одлучио да дођем овде и сматрам да у играчком кадру има материјала. Покушаћу да са момцима направим једну организовану, нападачки орјентисану екипу у којој ће свако да одрађује свој део посла и да остави срце на терену.
- Црвена звезда је клуб огромне традиције и невероватне историје, позната је у светским оквирима, а лично сам уживао у играма Савићевића, Просинечког, Југовића и осталих великана који су са овим клубом освојили свет и, понављам, свиђа ми се што долазим у клуб у којем се очекују само победе - одговорио је Рикардо на питање да ли знате где долазите?
За крај, дотакли смо се и навијача Црвене звезде:
- Навијачи Црвене звезде ме јако подсећају на навијаче Спортинга, који је такође јако велики клуб. Оно што највише ценим код њих је што су уз екипу када не иде, а то је нешто што као човек невероватно ценим, јер и ја имам сличан карактер и са таквим навијачима је успех свакако ближи.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!