09-07-2012, 03:44 PM
(This post was last modified: 09-07-2012, 05:13 PM by Војник_севера.)
(09-07-2012, 01:59 PM)KizaLion link Wrote: [quote author=Red Star Forever link=topic=4148.msg98878#msg98878 date=1346937312]
Џаја је имао европску Звезду, милионе од продатих најбољих играча на свету, од тога се живело скоро деценију...
Зар 1992. нису ови из СПС-а отели Звезди преко 100 милиона марака, јер народ није имао за леба? Ако је тако, што Звезда не тужи државу?
[/quote]
Да колико се сећам Звезда је помогла исплату пензија те 1992.Није толико битно за причу,али чисто да се зна.
Не знам шта да кажем,у свим уписима има доста истине,и сваки упис је мање више квалитетан.Једно је сигурно постоји превише проблема,како економских тако и организационих.
Да ли ће Џаја донети много тога позитивног?Не верујем можда мали помак,али не очекујем ништа спектакуларно.
Пре неки дан сам читао да ни у Европи не цветају руже,пре свега у Шпанији.Угалвном поента је у томе да ни код њих нема новца.
Моје мишљење је да Звезда треба тотално реорганизује и да на крају послује тржишно.Строго буџетско ограничење,нема трошења пара више него што се заради.Струка такође,прављење озбиљне скаутске службе.Проширити круг делатности,свака делатност клуба која може да донесе новац је добродошла.Нама треба менаџер-председник.
Не надам се превише ни у приватизацију.Да ли би ико од вас хладне главе,да ставимо по страни љубав према Звезди,као инвеститор уложио 50 милиона у Звезду?Мислим да не би.Сваки инвеститор гледа само профит и ништа друго.Србија је мало тржиште,Звездини приходи су занемарљиви,неатрактивна лига,велика криза и још много ствари.
Газпром је можда љут на Лукића зато што Звезда не игра Европу,а они су можда искључиво због Европе и давали паре.Газпром је eвропски и чак глобални играч у својој делатности и жели да његову рекламу виде у Европи.
На крају како год било никако не би желео да Звезда изледа као неки од руских клубова,типа Анжи,јел је то циркус,а не клуб,а има много таквих примера данас поготово тамо.Једноставно један олигарх упумпава милионе и милионе сваке године ради престижа.Опет скоро ништа не ураде у Европи,Лига Европе је њихов ниво.
Како год дража ми је оваква Звезда која има неку душу,која може да уз мање промене да се организује по холандском моделу,који ми је најближи него по неком руском,арапском или каквом већ.
Хоћу Звезду,а не Анжи Махачкалу!