08-30-2012, 11:36 PM
Осећања су ми јако помешана после овог пораза,можда би ми било лакше да је било 5-0,да су нас понизили.Вечерас гледајући Звезду сам ипак закључио да је наш највећи проблем то што немамо муда.Једно је борбеност,а друго је имати муда у спортски безобразлук.Борбености није недостајало,али муда јесте.Примили смо 2 гола са играчем више,срећно смо дали први,добили поклон црвени картон и све то нисмо искористили.Наша психологија као народа је чудо,а посебно спортска психологија.Сваки или да будем прецизнији сваки озбиљнији европски се не би забункерисао код 1-0,него баш супротно покушао да постигне други гол ако може.Не наша психологија је била таква да смо изашли и од почетка другог полувремена смо почели да играмо бункер,који објективно због саме лиге и не знамо да играмо.То је одговорност пре свега Јанковића који је хтео да чува 1-0.Ту се види ко је какав тренер.Еј,бре па ми смо Звезда,поштујемо противника,али поштујемо и себе.Са менталитетом Металца у Европи нам се не пише добро.Повлачење на 30 метара уместо да пресецамо њихове нападе око половине и да им отежамо пренос лопте и да држимо лопту у свом поседу јел се само тако осећамо добро,ми препуштамо комплетну средину терена њимаи то при резултату који је позитиван за нас.Да смо то урадили од 65-70,рекао бих да би било разумно,али овако никако не.Муслинова тактика нас је коштала још једног пролаза даље.Муслина иначе јако волим као Звездаша,али за мене је Европа једино мерило за квалитет наше игре.Честитао бих играчима на борбености,замерио бих им на недостатку дрскости.Ако ништа друго мени се највише допадала једна ствар код Просинечког,а то је што је јасно говорио да Звезда треба да доминира и на тај начин је кренуо у изградњу духа победника,овако са овим менталитетом нећемо далеко стићи.Можда и освојимо лигу,али са оваквим менталитетом не пише нам се добро.