Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Апсолутно се слажем с тобом Најтмер,сваки суноврат нашег клуба поклапа се са црним облацима над Србијом и ту нема шта да се дода или одмузме.

Ипак из свега овога мислим да смо извукли поуке из тих смутних времена.Само здрави темељи и здрава прича може да донесе корист.Чини ми се да смо се 3 године вртели у круг и да смо можда имали превелико поверење у људе који воде Звезду.Нисам видео видљивији помак сем веће посете на трибини,али не бих то приписао управи и маркетингу него раду врха трибине и људи који су у центру приче.Маркетинг је одговоран за пуњење бочних сектора који су празни мање више,односно бар 80 процената људи је на Северу.

Пискарање саопштења,никако није наш манир,односно увек смо имали некакво достојанство и господство у оносу на све друге у Србији.Наравно Томислав Караџић је отров за српски фудбал,и треба се борити против њега,али чини ми се неким другим средствима.Уместо писања саопштења  боље да је енергија утрошена на неке друге корисније ствари.Причао сам са старијим од себе,људима који прате Звезда малтене од основања.Они кажу да је стока у сваком систему увек имала политичку подрушку и увек имала људе на положају као и у данашње време,ипак ми смо причали на терену,а не саопштењима.

Транспарентност пословања,је јако важна,много се нагађа о износу самог дуга,чак и превише,и тако се ствара неповерење и разумна сумња да ствари нису како треба.Рецимо ми очекујемо од Руса да нам дају паре.Руси не воле Звезду као ми,они очекују да њихове паре буду враћене,преко рекламе на дресу.Једноставно они су инвеститори и очекују профит преко маркетинга.Да ли би ико ко није навијач Звезде и који је не носи у срцу бацио паре у бунар,значи чисто рационално и пословно размишљајући?

Читајући између редова ових дана видим да Просинечки нема ауторитет који би требао да има као тренер и легенда клуба.Случај Вилотића показује тако нешто.Озбиљан клуб ангажује тренера на дуже стазе на 5 година.Тренер је тим-менаџер,спортски директор има чисто техничку улогу и нема право мешања у рад тренера,него само доводи играче које тренер жели.То мора да се мења.

Рационализација пословања,отпуштање беспотребног особља,неке ствари у клубу могу да обављају волонтери-навијачи.Не треба нам 5 запослених да косе траву на Маракани,не требају на благајници.Тај посао могу да обављају људи који воле Звезду као волонтери.Наравно све трошкове треба ставити на папир и добро израчунати,сваки динар је важан.

Заблуда је да 15000 хиљада претплатних карата може да реши проблем финансија.То је 150000 еура на годишњем нивоу.Нама треба пуна Маракана са ценом карте 1500 динара да би по мечу зарадили 750000 еура,а да би вратили дуг у року од годину и по дана до две године,уз то да имамо солидан тим.

Да би навијачи отаплтили дуг 100.000 људи треба да плати по 25000 динара.Ми имамо 15000 људи с претплатним картама.Тешко да је могуће да отплатимо тај дуг оваквим понашњем.

По мени најбоља комбинација је да распродамо комплетан тим,пробамо да откупимо дуг оод банака и да будемо власници дуга.

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - by Војник_севера - 11-29-2011, 10:08 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)