Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Помаже Бог браћо,треба бити велики и у победама и поразима,тако да увек треба одреаговати тако како доликује ситуацији.Нерешени са Радничким је ок уколико буде смерница за даље и уколико извучемо поуке из свега овога.Не бих се сложио са критикама Просинечког који је чини ми се свестан са каквим играчима располаже.Такође чини ми се да смо за исто ово били неправедни према Пижону који је истом оваквом тактиком успевао да одржи концентрацију екипе.Једна паралела између ове утакмице и утакмице Барселона-Милан заврешена истим сценариом као овај меч јуче.Мана високог поседа лопте је у томе што играчи нису навикнути да се бране,добро се осећају само када је лопта у њиховим ногама.Једноставно Бајковић,а и играчи одбране су деконцентрисани у ситуацијама када морају да се бране,чак то на поједине моменте изгледа панично.Зашто сам узео пример Барселоне,управо због тога зато што Просинечки форсира такав стил игре.Наравно много смо удаљени од такве игре из простог разлога,зато што не трачимо и даље нисмо напредовали по поводом пресинга противничких екипа.Мора то све много боље,не можемо да повежемо више од 3-4 сврсисходна паса.На том плану морамо да напредујемо,мада нисам баш сигуран колико ови наши играчи то могу.

Ово је нека моја анализа играча који су играли јуче у нашој постави,

Бајковић-сигуран на голу,једноставно не могу ништа да му замерим
Микић-труди се,изгара,али некако ми се чини да је то све што може,убацује се,али није претерано продоран и технички поткован
Петковић-ван форме,можда има потенцијала,али мораће још много да ради и на плану кондиције,и на плану физичке припреме
Ћосић-такође се труди,али чини ми се да у појединим тренутцима доноси лоше одлуке,имао је пар грешака,када се залетео међу 3 противничка играча и изгубио лопту,али за то већ вероватно није сасвим његова кривица пошто уопште слабо трчимо
Ади-види се да је играч са доста добрим потенцијалом,можда би му због продорности више одговарала позиција уз леву аут линију,мада нисам га видео на том месту осим у пар утакмица.Као последњи играч,некада ме одушеви,али некада буквално дода лопту противнику у ноге,некако деконцентрисан
Каду-труди се,чак мислим да је достигао неки свој ниво,и да не може много боље,мада је поприлично слаб и нејак,али то може надокнадити брзом разменом пасова,али опет то захтева кретање и трчање
Евандро-не игра у доброј форми,недостају му решња,мада опет како их и имати,када се колеге из тима не крећу
Димитријевић-труди се али је тотално ван форме,мада њему не могу претерано замерити,не греши много,поздан је,али мора то много боље
Лазовић-играч који је можда највише показао до сада,неколико добрих потеза,брз је то се види,али контрола лопте ужасна,4 или 5 пута је изгубио лопту зато што је побегла у гол аут,он још није спреман да буде носиоц игре
Борха-види се да му више одговара позиција уз десну аут линију,где је добро сарађивао са Нинковим,наиме,пошто му је лева нога слаба,једино решење је убацивање у средину и шут или промена стране,али ако га саиграчи остављају са 2-3 играча,иако је физички спреман нема неке шансе,можда је решење често мењање страна између њега и Лазовића,јел са Петковићем који је ван форме и не убацује се нема шта да тражи
Мезенга-човек који има потенцијал,али као што сам раније рекао,он игра када му се игра када је атмосфера врела,не интересују њега мали мечеви под знацима навода
Калуђеровић-за нашу лигу ок,промашује много шанси,нападач за тим који ствара много шанси,за своју брзину није ни брз ни окретан.Треба га продати.
Ковачевић-доведен као велико појачање,али једноставно игра испод свих очекивања,не може се поредити да Исахом,иако ни Исах није баш претерано квалитетан играч
Вешовић-труди се,брз је,али нема технику,у свим мечевима на којима је играо крајње безопасан
Мијаиловић-светла тачка,уз Бајковића,увек када је играо,није ме разочарао,радио је оно што треба
Вилотић-солидан,али се уклопио у целокупну представу тима

Наравоученије,је да МОРАМО да много више радимо,и напредујемо,највише ме брине недостатак жеље.Звезда имајући у виду тактику коју игра мора да кидише на гол,и да јури победе са више голова разлике,јел је могуће да ће се дешавати овакве ствари и у будућности.

Напред Звездо!

П:С.Рад управе и спортског директора ћу коментарисати на зимској паузи.

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - by Војник_севера - 10-02-2011, 11:45 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)