09-27-2011, 10:35 PM
ОКУПАЦИОНИ КФОР ЈЕ ПУЦАО НА СРБЕ ДА УБИЈЕ!? ЗВАНИЧНИ БЕОГРАД ТРАЖИ ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ СЛОБОДА КРЕТАЊА КФОР-у И ИГНОРИШЕ СТРАДАЊЕ ВЛАСТИТОГ НАРОДА!!!
Quote:КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Срби који су задобили тешке телесне повреде у данашњим нередима на административном прелазу Јариње тврде да је Кфор отворио ватру на ненаоружане грађане.
Један од повређених, Саша Станојевић изјавио је вечерас да је дошао на Јариње како би дао подшку људима који протестују на овом прелазу на северу Косова, али да је Кфор пуцао на народ.
“Дошли смо да дамо подршку људима на прелазу Јариње, међутим отворили су ватру на нас, голорук народ, користећи бојеву муницију. Мене су погодили на два места у ногу и у пределу груди,…боли мало…осећам се добро,”- рекао је Станојевић.
Небојса Радојчић који је такође повређен данас у нередима на северу Косова објашњава да су војници почели да бацају шок бомбе и отворили ватру након што је један камион довезен на то место.
“Ми смо почели полако да се повлачимо, са стране су изашли амерички војници Кфора узели су камион и одвезли га у базу истеравши претходно возача. Кад су одвезли камион, почели су да пуцају бојевом муницијом по нама,.. ми смо почели да бежимо, користимо заклоне,.. осетио сам само јак бол у нози,”- објаснио је.
Радојчић је рекао да је повреду у пределу груди видео тек када је био у санитетском возилу.
Он је објаснио да су војници Кфора и даље пуцали док су њега преносили до санитетских возила И да је том приликом повређен мом ак који га је носио:
“Чуо сам да су после пуцали и на санитетска возила, али ја од рањавања нисам знао шта се после догађало“, рекао је Радојчић.
Шесторицу тешко повређених Срба у уторак вече је у митровичкој болници обишао министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, у пратњи председника општина са севера Косова и начелника косовскомитровичког Округа Раденка Недељковића.
Како су вечерас саопштили, од свих повређених Срба само је још један од њих, који је имао унутрашње крварење, животно угрожен.
У нередима на прелазу Јариње данас је повређено седам Срба и четири војника Кфора.
![[Image: pobednik.jpg]](http://i178.photobucket.com/albums/w269/babyurban/pobednik.jpg)