Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Ми много лошије играмо на гостовањима него на Маракани. То се видело у току пролећног дела првенства.

Ове ливаде по којима играмо никако не одговарају нашем стилу игре. Много је тешко (да не кажем немогуће) развити пас игру по ораницама у Кули, Суботици, Ивањици, Чачку, Карабурми...
Такође, не иде нам на руку и разлика у димензијама терена на гостујућим теренима. Противник ту лакше може да употреби једино решење против наше пас игре - пресинг. На терену мањих димензија је много лакше вршити пресинг а самим тим противник троши мање снаге док врши пресинг. До сада нисам видео ни једну екипу да је покушала да изврши пресинг на Маракани. Него сви паркрају аутобус испред гола, и надају се да ће наши имају лош дан и слабу реализацију. Када би неко покушао да нам изврши пресинг на Маракани, убеђен сам да би могао да прими и 10 голова.

Дакле, уз овај стил игре, са оваквим играчима доминираћемо и без проблема ћемо побеђивати на Маракани. Највећи проблем је на гостовањима у ТСЛ. Како решити тај проблем?

Мислим да Роби зна које је решење. А то је искусан штопер са добром техником, и са сигурношћу у пасу, који не паничи под притиском. Уопште ме не чуди зашто од како је дошао на место тренера у децембру инсистира на овом профилу играча. Ади можда и може да се уклопи у овакав профил ако среди проблеме и глави. Вилотић се не уклапа у овај профил. Пре свега под притиском нема добра решења. Има 24 године, и током целе каријере је учен да лопту испуцава што даље од гола у класичној батађориној школи фудбала. То се тешко исправља са 24 година. А и његово залагање на терену је упитно после свега што се издешавало, а његова игра у Суботици само потврђује то. Ћосић има штофа да постане такав играч, али он је још много млад, недовољно  физички снажан, и треба му искусан играч поред њега да му улива сигурност и повећа самопоуздање.

Дакле, једино решење да нам се на гостовањима не понављају овакве утакмице је да ли ће стићи квалитетан и искусан штопер, јер он треба да представља кичму тима, од кога крећу све акције, и који треба да спречава евентуалне контре противника, као и да доминира у скоку. Таквог за сада немамо, а надам се да ће после двомеча са Реном господин Иван Аџић коначно довести тог чувеног што би он рекао, штоФера.

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - by Душан Силни - 08-16-2011, 02:28 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)