Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(06-14-2011, 04:50 PM)николаБГ link Wrote: Чича, све сам разумео сем оног дела где причаш да тито без руса никад не би ушао у бг, односно да није било руса славили би четници и краљ из лондона??? нешто ми се на слаже овде??

Е гледај овако... знаш и сам колико је Црвена армија припомогла Титу и партизанима, што у стратегији, што у оружју а напосљетку и у одлобађању дијелова Србије, па и Београда...

А гледај сада ово, однос четника и партизана је увијек био предмет спора, тј. њихова бројност, наравно послије рата партизани су говорили да су у четницима били само екстремни националисти и да су они били велика мањина...али то није тачно- Војска у отаџбини није била бројна као партизани, али није имала ни занемарљив број...е сад краљ се одрекао Драже и војске, али да нпр. Црвена армија није направила продор и помогла Титу, сценарио би ти био један од сљедећих- паризанима би помогла Енглеска или Америка, или би четници дејствовали скупа са њима под надлежношћу Западних сила,  и вјероватно Дражином командом, јер тито ма како добре генерале имао, нити један није био у рангу једног од најшколованијих официра бивше државе- Дражи!
Тито сам не би могао поразити Нијемце, или би морао чекати сам крај рата, да га опет ослободе странци, тј да му помогну у ослобађању...имао је народ, имао је и елан, али једноставно ниеј имао обучену војску, и опрему...па данас се зна да оне бајке о великим офанзивама су у ствари преувеличане риболовачке приче...Америци и Енглеској није у циљу била испостава Русије, или уопште самостална комунистичка земља на балкану... зато су се својски трудили послије рата да краља врате у Југославију, а када су видјели да то неће тако лако ићи, јер се и СССР умјешао ( који еј опет у почетку био за краља, па се нећкао, али на крјау прихватио Тита), онда су одустали...они да су помогли Титу, моја процјена је да би се 80 % краљ вратио у Југославију, Дража би био помилован од његове стране, враћен у службу ( мада је било могуће од те побјегуљске владе и да стријељају Дражу због свега као Тито што је урадио, али мислим да је прва опција реалнија)...

Не знам јесам ли ти објаснио...ако нисам, реци гдје мислиш да гријешим, тј. шта треба да објасним...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 06-14-2011, 06:13 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)