Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
Капирам ја одлично, и наравно да не би дозволила полиција да протестују, јер такво је нажалост време у Србији. Ганића, пурду и остале, не хапсе због "добросуседских односа", како то већ воле да кажу, због помирења бла бла бла, а народ ко јебе. Погледајте само ко седи у власти, или има фирме, а да је био у отпору. Изгледа "мали" знак захвалности за добро обављен посао .
Рекао бих нешто, и надам се да нећу бити погрешно схваћен. Ми као народ смо сами криви за све што нам се дешава. Нека се пође од убиства на Аустро-угарског принца Фердинанда. Напали би они нас и без тога, али се питам јер смо морали да дамо повод ? То остаје записано, и то се памти, а не да би нас свеједно напали. Био би рат, и прошао би, али ће увек остати да су Срби убили принца најмоћније силе тог времена, и што они неће никад опростити и прећи преко тога.
Затим краљевина СХС. Шта нам је то требало? Ти се братимиш са хрватима, који те никад нису волели, и словенцима који никако не припадају овом поднебљу. Као резултат, долази убиство Александра Карађорђевића у Марсеју 1934, од стране усташа, који су то одрадили уз дозволу, па страних служби.
Затим долази Други светски рат, и највећа грешка коју смо као народ направили, демонстрације 27. марта. Био је један одличан сажетак тога у Политици ове године, на десетак страна, поводом шесдесет година од тог догађаја, па кога интересује нека погледа да пронађе. Наравно Енглези су учествовали у томе, јер им је одговарало да се отвори још један фронт у Европи. Прихватају краља, а он се одриче ђенерала Драже. Питам се колико би данас Србија била бројнијег становништва да је испоштован договор са Немцима. Да ли би становништво било преполовљено, и то само двадесет и неку годину од Првог светског рата, ни дан данас се нисмо опоравили, да ли би целокупна привреда била разорена и да ли би  имали милијарде долара дуга и дан данас ? Овде су убијали народ 10 на једног Немца, јер мислите да би били тако сурови да смо рекли одмах рат, а не прво хоћемо са вама, па нећемо. Нигде у Европи нису вршили таква стрељања.  Шта мислите да ли они иако није више 41, 42 заборављају да су их Срби " испалили". Затим бомбардовање 6-ог априла од стране Енглеза и Американаца као опомена. Па онда опет држава са хрватима и словенцима, и опет грешка.
Распад Југославије не бих пуно коментарисао, али ми се чини да би било боље да није било рата у хрватској, требали су да им дају државу, и Срби би тамо остали на својим огњиштима, из простог разлога што они не би смели да изврше онакав прогон људи, није то више била 41,2,3,цео свет је то пратио,  било би, добили сте шта сте тражили, и здраво, Срби би били и дан данас тамо и имали би утицаја, а овако смо опет ми наивни испали, ем су протерали народ, ем нас на западу гледају као агресоре и кривце за рат.

Косово је такође класична трагедија нашег народа. Проблем са шиптарима је био вишедеценијски, и за то време они су радили на јачању својих лобија у свету, приказивали нас као угњетаваче, а ми смо  ћутали и окретали главу, касније слали војску и полицију доле, али тад је било касно. Не воле Американци њих ништа више него нас, али су у њим пронашли савезника да остваре свој циљ, а то је долазак на Балкан, прављење највеће базе у Европи и прилазак Црноморском сливу и непрегледним залихама разних руда на Косову. Прва грешка је била та што нису грађене фабрике и шиптарке нису радиле нигде, јер на Косову ништа није радило, и имале су времена да рађају, сиротиња се најбрже размножава, то није смело да се дозволи, такав природни прираштај.  Друга грешка, а можда и кључна је била та што нисмо знали да тргујемо. Требало је рећи: "Хоћете базу на Косову?  Ево вам је, али нам решите проблем са шиптарима, или нас пустите да сами то урадимо". Овако, опет смо добили бомбе, опет смо остали без народа на територији, што је много горе него обрнута ситуација, и опет смо испали као главни разбојници, опет нам је држава уназађена, а ништа, ништа нисмо добили.
Руси наши драги и бајни пријатељи ( говорим за политику), увек су нас остављали на цедилу сем, у Првом св.рату. Неко ће рећи па деведесетих је био пијани Јељцин, па јесте али да је био Путин било би боље ? Ево видимо у Либији шта се дешава, а Русија и Кина ћуте ко курве, као што су Амери ћутали 2008 за Грузију. Као народ, они су нам браћа, сетите се како су за врене бомбардоваљња палили доларе, а били су сиротиња као и ми, долазили су њихови добровољци у ратове. Једноставно, политика не зна за љубав и тога треба сви да буду свесни.
Све ово има везе са тим како данас живимо и каква нам је данас држава, надам се да смо као народ нешто научили(а изгледа да нисмо), иначе се бојим да нас једног дана више неће ни бити довољно да би могли да схватимо где смо грешили и те грешке тада да исправљамо. Извињавам се ако ова тема није за овај пост, али ми се чини некако блиска.

Обришите ми  овај пост на теми Слика данашње Србије, и извињавам се на грешки.
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о исто&# - by Дебели - 06-13-2011, 10:32 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)