03-29-2011, 12:50 PM
(03-27-2011, 11:01 AM)Пијанац link Wrote: Извор?
Тачно је све ово! Већ сигурно последњих 30 година му је први кувар по правилу Србин, посластичари такође. Лично обезбеђење, између осталог и елитне женске јединице, му је обучавао Љуба Врачаревић.
У Либији се у првој половини 90-их први пут појавила сателитска антена, а приступачна свима је постала негде баш по завршетку рата у Босни. Тада су махом сви куповали арапске конверторе да би гледали канале из осталих арапских земаља, па између осталог и Ал Џазиру. А на Ал Џазири је владала љута анти-српска пропаганда која је говорила како ''зли'' Срби кољу ''недужне'' муслимане. Тада су босански муслимани побрали симпатије локалног становништва, док су Србима почеле да се дешавају непријатности. Чим је за то чуо, Гадафи се обратио народу са државне телевизије и објаснио да ситуација није таква како је Ал Џазира представља, те да рат у Босни није био верски, већ више братоубилачки и да Либија и њен народ не требају у то да се мешају. Преко ноћи се све вратило на старо!
(03-27-2011, 01:19 PM)buteo serbiano link Wrote: Извор: Дојче Веле
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6458921,00.html
У вези са овим чланком и то последњим пасусом - постоји прича да је пацоли тражио пријем код Гадафија како би лобирао за косовску независност и да га је Гадафи примио у пустињском шатору. Када је пацо(в)ли почео да прича како су албанци муслимани и кад је почео да патетише о братству муслимана, Гадафи му је рекао да могу да причају само ако му пацоли отпева неку песму. Тада је пацоли и запевао (није утврђено) шта, а Гадафи је, након што га је саслушао, устао и рекао да неће да прича са људима који се тако понижавају пред светским моћницима. Ту је био крај сваке приче о независности Косова.
Још једна ствар: као клинац негде крајем 80-тих година када сам први пут био на Маракани, на истоку одмах до севера стајао је један црвено-бели транспарент на коме је била исписана нека порука арапским писмом. Годинама сам покушавао да растумачим шта је ту писало и на крају сам сазнао да су транспарент правили либијски студенти заједно са арапским студентима док су боравили (студирали) у Београду. На жалост, ни данас не знам шта је писало на транспаренту, вероватно нека навијачка порука Црвеној звезди, па ако се неко од старијих навијача сећа тог транспарента, или ако има слику, био бих му захвалан да исту постави овде на форум.
(03-27-2011, 01:25 PM)дрвосеча link Wrote: Извињавам се...
http://www.smedia.rs/vesti/vest/57851/Mo...-Srbe.html
Да још мало да одлутам са теме... вјероватно је већина вас ово гледала...интервју са човјеком који говори из прве руке... Мирослав Лазански....
:o
ДЕМОКРАТИЈА ИЛИ ЖИВОТ БЕЗ БРИГЕ ?! Демократија (Европа) нема алтернативу ?!
Је*о их Џон Лок....