03-27-2011, 10:39 PM
(This post was last modified: 03-27-2011, 10:41 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА.)
(03-27-2011, 08:09 PM)Православље link Wrote: [quote author=ЧИЧА КЕЖУЛТРА link=topic=3758.msg89738#msg89738 date=1301249210]
Овај први је германски орао, тј. пресликан из њихове хералдике, други је дјело нашег аутора...мада мени се не свиђа претјерано, али боље и тако него страњско...
Ма где боље брате овај други грб личи на карикатуру па и текст химне је писао Словенац па шта фали ??? мислим да су направили велику глупост са овим изнемана >

[/quote]
Знаш како брате, ни мени се руку на срце не свиђа, што већ рекох, изгледа као грогирани боксер са сломљеним носем (тј. изгледају- кљунови наших орлова), али проблем је што је из масе рјешења тешко изнаћи нешто оригинално ( јер стварно има доста грбова са двоглавим орловима, поготово у Европи) , а да је у складу са нашим грбом тј, да му се не мјења сама суштина, па мислим да се тиме водио и аутор... а опет кажем да је боље јер нема тог германског утицаја, јер било како било, ти и такви су нам највише зла нанијели, лажирали нам историју, направили нам толико сплетки да се не могу и набројати, а још да морамо и да носимо обиљежија која су дизајнирана по њима...а искрено иако сама идеја тј. коначан продукт по мени није баш најсрећније изабран, сматрам да су људи који су га радили, то створили прије свега из свог искуства и знања, јер боме не можеш бити осредњи хералдичар а да добијеш задатак да редизајнираш грб државе, тако да ја- знам да немам довољно знања из те области, и нисам достојан да критикујем на прави начин то, па самим тим сматрам да су људи који су га радили то урадили како су најбоље знали и умјели... лаички гледано- ни ја нисам задовољан... гледано стручно- не могу да коментаришем, јер моје знање није на нивоу из те области...
Али мислим да је право питање коме је пало на памет, поред 1000 важнијих ствари које би се требале радити, да мјења грб?!....