Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
(01-16-2011, 09:30 AM)UrbanBaby link Wrote: То си добро приметио. На трубушни плес све више малих девојчица одлази. Не знам зашто их родитљи радије не пошаљу на фолклор или балет или салсу (ако баш воле новитете)? Чак су и неке београдске теретане у програм увеле часове трбушног плеса за жене. Дал због тренда или лове али то је исмевање свих оних који озбиљно схватају вежбе.

Пре 30ак и више година фолклор је био хит... маса младих људи се учлањивала у оваква удружења, и путовала по целој бившој држави, дружила се, знам доста људи који су ми причали о тим златним временима, када су чак и у САД и Канаду ишли на турнеје по 2-3 недеље. Све за мале паре. 1990-их се појављује мало више салса, и ти латино плесови... Садашњи љубитељи арабеске и оријенталне културе ће цинично рећи да је тај латино фазон исто туђи, и да нема разлога да се оријетнт дискриминише... Донекле има истине. Али, да ли они који воле оријент познају своју традицију, обичаје и фолклор? Да ли се у оријенталним земљама оснивају фолклорна удружења налик нашим? Сулудо је рећи о реципроцитету... али они нашу традицију не познају ни 3%.
Сутра када будем имао децу, сигурно ћу их уписати на наш фолклор! Толико лепих кола имамо, лепе народне ношње и све... А ми се дивимо туђем, због усраних серија, и шареног маркетинга.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by дрвосеча - 01-16-2011, 11:29 AM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)