01-06-2011, 09:47 AM
(01-06-2011, 05:40 AM)UrbanBaby link Wrote: Зар им није лакше да новчано казне све осуђене на кратко одржавање казне? Не само да неће трошити кинту, него ће још и зарадити/попунити рупе у буџету.
Тешко да могу. Могу ти дати мој пример, као и пример мог ћалета. Ја имам да платим 3 казне за појас, 2 по старом и 1 по новом закону. То је укупно 8000 или 8 дана затвора. Ћале и ја смо пре 3 године се закачили са неким ликом ретровизорима, и онај није пристао да плати он нама наш ми њему његов, јер реално нико није крив, померили смо се колико смо могли обојица ал се ипак десило. На суду смо изјавили све како је било, међутим нама на кућу стиже потписана изјава мог маторог како је признао да је крив, и да плати укупно 3500 са судским трошковима. Наравно то нема теорије да им плати, а како у затворима нема места, ништа се не дешава, чак су рекли да можемо на колико хоћемо рата да платимо. То је само мој пример, а сигуран сам да их таквих има још много, и из тог разлога су вероватно увели кућни притвор. Наравно да је њима боље да узму паре него да воде неког у затвор или кућни притвор, али ја кад погледам да радим 8 дана као црнац да им платим то, или да одморим 8 дана, пре ћу изабрати лежање.
Што се тиче чипова, ја још увек имам стару личну карту, па ме занима јел од ове године обавезно вађење нове?
![[Image: 2e1f67k.jpg]](http://i39.tinypic.com/2e1f67k.jpg)