11-29-2010, 12:22 PM
Једном Звездаш - Увек Звездаш!
У-92
У-92
Quote:Просинечки је четири године провео у Црвеној звезди, са којом је и даље у контакту.
“У сталној сам вези са Мараканом. Редовно се чујем, а и често видим са Лукићем, Бинићем, Аџићем, Мазом Василијевићем и осталим из моје генерације. Знам да је Звезда у играчкој и финансијској кризи, али Бога молим да томе дође крај. И доћи ће. Поново ће ‘црвено-бели’ бити на стазама старих успеха”, рекао је Просинечки.
Просинечки је навео да му је освајање титуле европског првака 1991. најлепши моменат у каријери.
“Када су ми јавили да дођем у Београд, на промоцију шесте Звездине звезде, срце је хтело да ми искочи из груди. Мислим да нисам имао већу трему него на церемонији тог проглашења. Дефинитивно, освајање Купа шампиона са Звездом је најлепше што ми се догодило у фудбалу. Ниједном другом клубу из оне велике земље то није успело, а само је Стеауа из Букурешта, као источноевропска екипа, освојила титулу пре нас. Европску титулу смо освојили без новца, без странаца, а такве ствари се догађају можда једном у педесет година”, закључио је Просинечки.