Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Српска земља Црна Гора
Занимљив филм са јутјуба симболично назван

ГОДИНЕ ПОЧИЊУ ЈАНУАРОМ

Изгледа да је овај филм по обичају забрањен за приказивање јавно, јер штети угледу постојећих политичара, непогрешиво погађајући у центар, подсећајући их на њихове раније изјаве.
Знам да је мучно гледати комуњаре, петокраку, и слушати њихову "Хеј Славени"... али то је само подседник тог ужаса који се над нама надвио од 1945. на овамо... све до 1990, када је мутирао у постсоцијализам... а онда 2000. у демократију.
Квалитет снимка је лош, али вреди га погледати управо због тих изјава из 1990. године и одушевљавања народа где год да би се ова двојица појавила.
На крају трећег снимка можете у оној маси видети чак и Слобине слике 5.12.1990. на стадиону у Подгорици.

Оно што могу да приметим гледајући ове архивске снимке, и ове говоранције политичара јесте да је ово јако добар документарац о томе како се осваја власт. Тачније, добро су ослушкивали шта се прича међу народом 1989-1990, па су онда и њихови говори народу били такви да су причали оно што народ жели да чује. И онда када су засели на власт, па почели да контролишу све живо, и медије, и полицију, и војску, и правосуђе, скупштину, владу... комплетан државни апарат. Ту је већ почела озбиљна контрола људске свести грађана у Црној Гори. Односно, све ове касније промене у Црној Гори почеле су заправо овде у 1990. години... сви ови говори су били заправо једна шаргарепа која виси на штапу, који се нашао испред народа, коме су те године заправо нарасли реп и уши.
Једна ствар ми овде запада за око... а то је 27.12.1990. године, када се одржала конститутивна седница Скупштине СР Црне Горе, што су они ту трућали о братству и јединству... док су 3 дана раније у Сабору СР Хрватске њени посланици говорили о промени Устава СР Хрватске, и избацили српски народ, односно свели га на националну мањину?! Рат само што није почео, јер су у то доба крај 1990. године више од 50.000 људи у СР Хрватској било наоружано?! Док су ови у ЦГ били још увек залуђени кимунизмом, као и братство и једниство... мислим на народ, не политичаре. Они су знали какава  је све ово фарса.

Има само 5 објављених делова, а мени се чини као да фали још нешто. Да ли корисник накога на јутјубу није имао више, или шта... не знам.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Српска земља Црна Гора - by дрвосеча - 11-05-2010, 03:32 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)