Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
139. вечити дерби, Маракана 23.10.2010.
Много тога је већ речено... Сачекао сам снимак, који управо иде не би ли мало чуо како све то изгледа на тв-у, па донео неки реалан закључак... Невероватно је колико некад изгледа просечно навијање на самој трибини, а онда чујеш то на снимку, на тјубу или на тв-у и скапираш да смо уствари били јако добри! Не би да будем погрешно схваћен, али ни мени сем последњих 15-ак минута навијање није било лоше, али с обзиром на потенцијал, сматрам да смо морали свих 90 минута да грмимо као рецимо на Црно бела застава симбол је пи.кетина ... Знам, нисмо машине, али верујте ми да међу нама има и таквих  ;D

Него, идемо од почетка... Режим као да је желео крвопролиће, али жеља им није услишена... Све је протекло у "фер и коректном" навијању, чини ми се да смо чак помало и повлачили ручну, приликом прозивања говнета у њиховим редовима... Једина предност овог раног одигравања утакмице је што неки који проведу цео дан у алкохолисању и дођу потпуно неупотребљиви на трибину, овог пута нису имали времена за зако нешто  Wink Те су сви предуслови за добро навијање били ту! Стандардне гужве пред стадионом су и овог пута биле виђене, тапкароши, добра стара атмосфера... Ја никакву троструку контролу нисам видео, претресли су ме једном, и то како треба и то је то... Прилично се брзо улазило и без претераних кашњења...

А Северна трибина препуна, можда само у углу до истока по која празна столица, Исток и Запад и нису толико заказали ако се има у виду смањени капацитет стадиона... Сасвим солидно... Овима прекопута се никада нисам претерано бавио, па ћу их и сада споменути толико да им је ово скраћивање трибине била баш велика услуга... Изгледало је да их је пуно, али ни смањивање трибине за два сектора им није помогло да напуне кавез до краја...

Треба истаћи велику бројност и долазак браће из Грчке, чујем да је било и Руса, али нек ми опросте, нисам их видео... Грци су били толико бројни да их се могло видети скоро на сваком делу трибине... А тек заставе, понели су их на десетине, од којих је већина била на огради уз наше ударне...

На самом почетку лепа слика Севера уз црвене и беле балоне... Песма, скакање, најава доброг издања... Доста је било "дерби" песама, али се ипак много више певало Звезди и покушавали смо да дамо крила овим несрећницима који су успели да јако брзо приме гол и то из грешке капитена... Морам истаћи да је било и пар прозивања са истоком и западом и то је углавном звучало доста добро!

На полувремену Грци започињу свој шоу, певају, ми им се прикључујемо, а онда други део игре започињемо у феноменалној атмосфери... црно бела застава грми скоро десетак минута, ови преко пута не знају шта их је снашло... И све је било прилично како треба до 10-15 минута пред крај када смо једноставно стали, као да смо се исцедили и остали без снаге и воље да у тим моментима када је постојала шанса за преокрет дамо додатну снагу незналицама на терену... Ипак, извадили смо се на крају, играче испраћамо са терена уз Добро знај, и у том моменту засењујемо славље на југу, нису се чули кад је највише требало...

Посебно би се осврнуо на оног 88... Запад ме јуче одушевио... Свак контакт са лоптом који је имао, напушавали су га и звиждали... Прво је оданде кренуло прозивање да је продани и цигански женски полни орган, па тек онда са Севера... Његово понашање са краја утакмице само нам је потврдило оно што смо и раније знали, а то је да сав канализациони отпад завршава неславно!

На сваких десетак минута имали смо нову паролу, јасну и разумљиву...
"Југ у град креће - пола хоће пола неће"
"Слободно носите заставе, неће нико више да вас дира!"
"гробари 1970 - 30 година најбоље чувана навијачка тајна"
"Сви сте ви помало 88"
"У француској ђаци и демонстранти, у Србији хулигани фашисти"
"When he says: I m gonna fuck you... he really means it. Grobari probably first gays in the city"
Свака је погодила у срце!

И на крају, без обзира на пораз, не смемо одустати, ништа није изгубљено, тек сада битке почињу, чекају нас два гостовања, и треба да нас буде још више, да дајемо још гласнију подршку и да на крају првенства завршимо тако где нам је место, 1. на табели!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Messages In This Thread
Одг: 139. вечити дерби, Маракана 23.10.2010. - by Red Star Forever - 10-24-2010, 10:56 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)