Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
(09-14-2010, 12:50 PM)Woodoo link Wrote: Гума главу чува. Ја са купио зимске гуме пре увођења новог закона, једне зиме две, следеће још две. Због моје безбедности. Најава да ће зимске гуме бити обавезне се појавила још прошле године. Цена зимских гума није већа од најмање штете која може да настане приликом чукања. Не знам шта бих био спреман да урадим возачу који би ми ударио ауто и направио штету зими због немања зимских гума. Из мог искуства и разговора са људима највећи противници зимских гума су они који их никада нису имали и возили на својим аутомобилима.
Има много бољих примера њиховог лоповлука од одлуке да се безбедност у зимским условима повећа.

Ово што си рекао је за мене глупост, а ево и зашто... Ево ја нпр. који ћу се први побунити купујем сваке две године нове гуме иако не пређем са њима више од 20.000км и шта сад... Такође имам у резерви и две зимске које мењам наравно када температура падне испод 6-7 степени, јер изнад тога зимска гума само штети, тј. сјебава трап а и она сама се оштећује и нема смисла... Али замисли стотине хиљада возача који немају где да лагерују нове гуме док се возе са зимским... Шта ћемо са тим проблемом? Замисли како вулканизери трљају руке, нико није урачунао да они наплаћују ту замену и да без 2-3 сома и то не можеш да одрадиш... па пута 2х у години... Даље, кода нас су у новембру и марту углавном температуру у просеку 10-15 степени изнад нуле, где је ту потреба за зимским гумама... Уосталом, навео си пример ако те неко иудари а нема зимксе гуме д аби му јебао кеву, а ја те питам: Да ли је сигурнија летња гума са шаром од 6мм (нова гума) или излизана зимска гума??! Овоо те питам зато што ће много више бити таквих ситуација д асе људи возе са истрошеним зимским гумама мислећи да је то боље него летња... А није, наравно, шара, тј. дубина шаре много значи за сигурност и стабилност аутомобила... Ланци у Београду??? Па једино ако живиш на Авали!!! Даље, манимо се гума, десетине хиљада власника старијих аутомобила, па и југића и осталих заставиних возила ће морати да уграђују наслоне за главу на задњим седиштима, појасеве за задња седишта, ееееееј бреее, па ти аутомобили не вреде толико колико ће морати у њих да се уложи... Смејали смо се црногорцима за наплату еко таксе, а ми постајемо гори од њих... Само што нам и ваздух не почну да наплаћују!!! Пустите бре људе да живе, доносите реалне законе, а не законе који треба да вам напуне буџет који крадете и ногама и рукама!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by Red Star Forever - 09-14-2010, 01:00 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)