09-13-2010, 08:18 PM
(09-13-2010, 04:31 PM)Пијанац link Wrote: Сад ће да испадне да имам пик на тебе и да те стално нешто крпим, ал' шта да радим кад се често сам намешташ. Никада ми неће бити јасно зашто добар део ове нације има комплекс када је фудбалска репрезентација у питању. Овде не мислим само на тебе, већ на добар део својих сународника са којима се срећем сваки дан. Сви се утркује да подрже ове који су успешни, а ове који су мање успешни или неуспешни третирају као да нису наши. Јасно је мени да тако размишљају размажени љубитељи спорта, разни симпатизери, па и навијачи једног клуба који тренутно ниже успехе, а они само због тих успеха опстају. Али да тако размишљамо ми, Цигани, који смо минулих година своју причу саградили на лошим резултатима и срамним играма свог клуба ми је поражавајуће. Делује ми као да би појединци радо пљували и по Звезди да став групе није тако челичан. Ја бих истог тренутка мењао све што је репрезентација освојила у кошарци, ватерполу, одбојци у прошлих 10 година и све што ће освојити у наредних 10 за један јачи резултат у фудбалу. Свака част свим осталим спортистима, ја их све волим, ценим, поштујем, не дам на њих кад их размажени народ напада, али једноставно ја сам фудбалски навијач, а фудбал је најбоља игра на свету.
Ја би волео да о овоме можемо нормано да разоварамо.
Међутим... и ја волим фудбал исто колико и ти, исто и Звезду. Свеједно ми је играла Звезда са Чукаричким, или италијанским Миланом.
Што се фудбала тиче... ти људи о којима ти причаш јесте специфична сорта... попут мојих у кући, јер хоће само успехе... или мојих другара који хоће Звезду у ЛШ без обзира да ли ћемо бити део Мишковићеве империје са стадионом у Добановцима, или ћемо бити своји на своме, на Маракани. И ја лично се не идентификујем са њима.
Што се националног спорта тиче, у фудбалу има највише намештљки. Ја лично сам био сведок неколико прича. Суштина је да се ту највише пара окреће, зато се и појављују криминалци јер желе паре и моћ за себе. Фудбал је заправо најтежа игра на свету, најскупља. Треба 11 глава натерати да мисле као 1. Треба да покупујеш 20 играча да би освојио титулу... у кошарци то радиш са 8-9 играча например.
Често смо били сведоци задњих 10 година како су наши фудбалери репрезентативци играли очајно... Па и Звездини фудбалери када играју очајно, неће Север да их бодри и да им аплаудира, зар не? Него им се звижди, и пева: "И опет, и опет сте сви, ко пи*ке играли".
Кошаркаши сада нису освојили медаљу... али опет им ни ја, ни већи део нације није замерио. Зашто? Зато што су видели борбеност, и неправду. И то се цени - срце на терен!
Ја могу да пљујем по Звездиним играчима само када играју лоше, када видим да се вуку по терену... имам на то право, јер платио сам годишњу карту, што сам са једне стране ДЕО ЗВЕЗДЕ! Сулудо је да певам: "Још 1 победа и титула", а ми губимо на терену?! Ако Север грми са песмом, онда не могу играчи да забушавају, није то тренинг!
Овде је реч о бодовима, о титули, у крајњој линији и о нашем Европском учешћу.
Немам ја комплекс по питању фудбала... али мислим да је наша филозофија фудбала коју гаје у ФСС погрешна! Погрешно је то што играмо старомодан фудбал 4-4-2. Прегазило нас је време, а и прошло је време дриблера попут Шекуларца и Џајића. Данас се траже терминатори и тркачи. Битан је резултат! Данас се не игра фудбал за публику, већ за новац.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
![[Image: stopkrimifudbal.jpg]](http://i253.photobucket.com/albums/hh74/drvosec/stopkrimifudbal.jpg)