08-11-2010, 10:32 AM
(This post was last modified: 08-11-2010, 10:34 AM by Војник_севера.)
Quote:наброј и реци тачан износ уговора, колико ко оптерећује касу клуба???
Војник_севера
''Наравно мени је запало за око то да и даље пословање клуба.односно резултати пословања нису доступни јавности односно навијачима.То је био један од основних захтева навијача,то јест да пословање буде јавно''
такоће је и захтев био да свака управа мора својим капиталом да одговара за своје поступке. Мало нереални захтеви у овом тренутку, иако исправни! Реци ми једну фирму или клуб са транспарентим пословањем на свету?
''У последњих годину дана је смањен дуг за неких 7 милиона еура,уколико је тачно да су плате првог тима биле 3,5 милиона еурап о сезони,нешто ту није уреду''
шта није у реду? Објасни? Неко краде од Звезде, неко из управе, ајде можда си управу, објасни осталима?
''Ниеји зврешна рационализација пословања,и даље постоје уљди који не раде ништа,а примају плату''
који људи.. колико је имала чланова управе раније Звезда, колико сада, колико је пара одлазило на рад управе пре годину дана колико сада? Документуј изнете оптужбе?
''то јест циљ је био игра у Лиги Европе''
Управа је рекла,прошле године да је износ плата првог тима 3,5 милиона еура на годишњем нивоу.Колико се сећам Лукић је када је ступио на место председника обећао да ће финансије бити јавне,то јест доступне навијачима.Нико не тражи увид у уговоре,али једноставно треба да се зна колике су зараде играча,односно колико они новца добијају на годишњем нивоу.Лукић је скоро изјавио да је дуг са 27 милиона смањен на 20 милиона.Значи смањење је 7 милиона.Звезди као клубу су дуговане паре,као што је Звезда дуговала.Рецимо паре од продаје играча као што су Баста,Јаноковић,Стојковић,Миловановић,Ковачевић,Кастиљо(тренутно у поступку тужбе),затим рате од неких претходних играча,продаја Лекића за 4 милиона(нека Звезда добије и 2,5),а има и још таквих случајева....Плус спонзорски уговори(Гаспром,Хјундаи).Сезонеске карте за ову и прошлу сезону итд...Нису то мале цифре.Да су рекли да се дуг смањио са 27 на 15-17,онда би било подношљиво.Обрадиовао сам се у почетку том цифром од 3,5 милиона за плате.Искрено речено по тој цифри су нам резултати у прошлој сезони били у складу са финансијским могућностима.Ипак ова сезоне је нешто друго.Прошло је годину дана,Звезда не може да живи од домаће лиге и то је сурова реланост.Лукић није рекао да је то жеља него да је то циљ.Прве сезоне стабилизација,друге сезоне Лига Европеи првенство,треће сезоне Лига Шампиона.
Неке лепе ствари су се десиле клубу,и ја то поздрављам.Сматрам да је могло и морало много боље на спортском плану.Јел спортски план,односно успех привлачи спонзоре,и даје финансијску ињекцију.Звезда без резлтата,није Звезда.Ситуација јесте била незавидна прошле сезоне стоврена је каква таква база.Чини ми се,односно убеђен сам да нисмо смели да назадујемо на спортском плану.Годину дана је прошло и за тај период могло је доста да се уради по питању спортског кадра.Колико видим иста мета исто одстојање,ако не и горе.Прошле године смо били на корак од Лиге Уефа,ове ни близу.Није Аџић,поставио сам себе ту где јесте него управа.Можда је и Аџић радио најбоље посао колико је могао.За мене није он кривац него је кривац онај који га је поставио.Није срамота признати грешку.Ја ћу и даље подржавати рад управе,јел сматрам да у овом тренутку боље немамо,нити има иделане управе.Само сматрам да титула сама по себи ништа не значи,уколико нема покрића у играчком кадру.Ми следеће сезоне нећемо бити повлашћени чак ни у другом колу квалификација ЛШ или ЛУ.Потребан је јако квалитетан тим који ће моћи да изнесе такав терет.Зато су потребне одређене промене у спортском делу који је наслабији део клуба.Јел без јаког спортског дела нема будућности.Пред нама је рок од 9 месеци да припремимо тим за следћеу сезону.Опет је бољка Зевзде,да доводи играче релативно касно,то јест да не прођу комплетне припреме.За то је спортски део одговоран.Ова сезона је најавжнија и прекртеница за клуб.Без европских мечева не можемо финансијски да живимо.Искрено у овом тренутку бирао би ЛЕ,пре него титулу.Када се клуб стабилизује,онда треба очекивати тутуле,а нама је новац једина стабилизација.Испадање од Слована није смело да се догоди и то је поента свега.Желео бих да ова сезона буде прекретница и за сада ће управа имати моју подршку,није савршена,али боље управе немамо у овом трнеутку и у последњих неколико година.Ипак критика мора постојати и вероватно људи овде то и чине из најбољих намера.