Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
У овим односима са бившим СФРЈ републикама мене највише нервира наш однос према свему.Улизивање и извињавање свима редом без икаквог разлога или потребе, свршавање на некакве сарајевске ноћи у БГ, дјевојке које су почетком ратова имале 7-8 година кобајаги носталгично шетају по Башчаршији, ко фол им недостајало то у животу, хрватско море...
Хоћу да кажем да се лагано усваја  гледиште о дешавањима током 90их по калупу наших непријатеља.Они сви имају апсолутно идентичну причу као пред почетак сукоба чак и мало екстремнију, а ми се "извињавамо", повлачимо, ћутимо..Па 1 посто људи у Србији и РС не зна за већину  ових чињеница које  је Дрвосјеча илустровао и објашњавао а и да зна не предузима се ништа..И усташе и ови муслимани праве легенде од својих некаквих војника и официра и њихових кобајаги побједа у рату а ти у Србији данас тешко да можеш споменути било шта у том контексту у нашу корист...Разноразне "дипломате" и политичари попут оног комшића из сарајева отворено провоцирају  а нико жив да одговори пошаље неки протест исл.Доказани ратни злочинци (ганић) серу о свему и свачему блатећи Србији на најгори начин а ови наши ништа.Не мислим да критикујем било коју политичку опцију код нас, једноставно имам утисак да је исто код год је на власти..А како би реаговали ови други на овакве видове провокација шта мислите? Не би ме чудило кад би Савјет безбједности био адреса за њихове кукњаве..Без икакве потребе прихвата се кривица за све и како да ти сутра дјетету кажеш и докажеш да је било скроз другачије? Не би ме зачудило да и уџбенике прилагодимо хрватској и турској "историји"...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by neso.l - 08-10-2010, 01:16 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)