Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
(07-20-2010, 01:16 AM)Никола Д/С link Wrote: У вези ове размене поклона, ово као ''Ја тебе војводо, ти мене сердаре'' ... бар је то овај наш нафурани очекивао ...

Ал опет га је Ујо зајебо ... дао му је књигу о сукобима у Вуковару, 1991. године. Коју је иначе написао његов, пази сад, ''саветник за бранитеље'' !?!

Еееј па бруко једна Борисе, трси те бре ко како стигне !

Ууух животе ... луталицо! >Sad

И даље сам мишљења да га је Хрват изузетно спустио, и на јако интелигентан начин преузео иницијативу и показао шта је ипак њему најбитније, и поред свих диригованих ''сусрета сарадње''. Иако су током ова два дана на све могуће начине покушавали, и они и медији, да створе слику ''великог пријатељства'' два председника, ''фантастично разумевање и залагање за исте европске вредности'' ... ипак тај њихов Иво зна ко је и шта је, да се на крају крајева после овог ''друговања са Србима'' мора вратити у лијепу њихову, и да мора мало извадити ствари.
И поклања књигу ратне тематике, чији је и сам садржај споран, и заснован не на неутралним изворима, већ ни мање ни више него на сећањима учесника тог рата, припадника хрватских ЗЕНГИ тј. - ЗНГ/Збора народне гарде.

Сјајно трпање у режији Хрвата Ива, а наш Тадија се још и захваљује, и све пита дал има још!!!

Стварно ме је ово око поклона шокирало, па сам мало детаљније потражио податке о тој књизи.

Дакле овако ...

- Тачан назив књиге је ''Ништа лажно - Вуковар 1991''. Написао ју је Предраг - Фред Матић. Данас на функцији ''саветника за бранитеље'' хрвaтског председника.

- Предраг - Фред Матић у књизи описује своје ратне подвиге, говори о томе како је ''осoм'' гађао и уништио чак девет тенкова са војницима ЈНА, али и како је ''скинуо'' снајперисту који је убио његовог саборца, извесног Ћипу. Матић касније бива и заробљен, али и ослобођен!!!

- ИЗЈАВУ ЗА СРПСКЕ МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ''ПРИЈАТЕЉСКОГ ПОКЛОНА ЗА ТАДИЋА'' ДАО ЈЕ И САМ АУТОР:
Quote:Важно је да ваш председник види шта се у Вуковару заиста догодило. Мој брат и ја након заробљавања прошли смо велику голготу и завршили смо у логору Стајићево у Зрењанину. Није то био стационар, како се код вас представља, већ прави логор и истина о томе треба и овде да се чује!

- Исту ту књигу о рату у Вуковару на поклон су добили и наш врли вицепремијер Ивица Дачић и такође врли премијер Мирко Цветковић.

- Хрват Предраг - Фред Матић живи и ради у Загребу, ожењен је српкињом (?!?), и члан је бројних удружења организоване подршке хрватском генералу у Хагу, Анти Готовини!

Брука бре, ја не знам шта друго да кажем! >Sad

ПС: Нађох ову слику Хрвата Иве, спремио је за споменар ваљда ...

[Image: KAVA_Ivo_i_Boris_MY1.png]

Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by HITMAN 47 - 07-21-2010, 01:35 AM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)