07-10-2010, 04:59 PM
(07-10-2010, 01:02 PM)delija nemanja link Wrote:а у пресу ам прочитао да ће стадион можда да промени име у фк црвена звезда гаспром или гаспром арена... што ми се не свиђа... нпр... све је то лепо, али ова управа још увек није решила име стадиона, као нпр. да се зове Рајко Митић... е сад а цифре за које сам чуо да се шпекулише крећи се од 1,5 милиона евра по се зони до 6 милки... плус неки бонуси... али видећемо за сада лепо све иде својим током...
Хајде да се не бавимо више шпекулацијама о којим се парама ради пошто је то пословна тајна и нико нема праву информацију у вези тога.
Под условом да цела ствар није превара попут оне Тојотине варијанте у којој се успоставило да је Пикси потписао уговор само да се екипа и стручни штаб возе новим Тојотама сваке године, мислим да је ово одличан потез управе и прави пут ка финансијском оздрављењу. Ужасно ме иритирају помпезни наслови типа сада освајамо Лигу Европе итд... пошто толика доза нереалности може да нас скупо кошта. Али хајде овако....
Можда најбитнија ставка је да се искулира са константним смењивањем управа и тренера (и даље сумњам у Достанића и његове могућности али то је прича за себе) сваке године и да тако долазимо у ситуацију да сваке сезоне крећемо практично од нуле. Ова управа поред грешака које чини је вредна помена као и маркетиншки део који је чини се показао инвентивност на многим пољима.
Очекујем од овог уговора да клуб више не преживљава и да не крпи рупе него да паметно и мудро смањује наслеђени дуг, улаже паметно у играчки кадар, и развија омладинску школу што је на крају крајева и предвиђено уговором.
Да је сада управа мудра, а видећемо то врло брзо, па да направи једну петогодишњу студију изводљивости где ће тачно зацртати резултате који су примарни на разним пољима и да се то наравно испоштује. Плански развој је ту по мени један јако битан аспект који не би смели да занемаре.
Што се тиче спортских резултата, очекујем апсолутну доминацију у првенству из године у годину до те мере док се пакистанском делу ФСС-а и патуљцима не смучи играње фудбала.
Што се Јевропе тиче, Звезда би требало да игра и наступа што је дуже могуће у њој. Играчи морају да се навикну на ритам Среда-Недеља и да то постане једна нормална ствар. Тек ћемо се тада вратити на фудбалску мапу Јевропе и постати озбиљан клуб у очима фудбалских сила.
Дефинитивно је много лакше било управи да прича да је клуб у дуговима што јесте и да то увек на неки начин буде изговор. Сада ће евидентно бити још на већем искушењу јер ће очи јавности као и Руса бити упрте у њих. Почну ли са мешетарењима и глупостима упрскаће велику шансу коју нисам сигуран да ће сличну у ближој будућности добити.