Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Треба човек увек да се упозна са прво својим правима,да би знао како и да делује,рецимо ја сам променио баш пуно послова,има и у мени по мало кривице,оно јесам ја вредан,али не иде ми прихватање ауторитета од руке,посебно не када неко злоупотребљава то,једном приликом конкурисао сам за једну позназу фирмзу компјутера,за магацинског радника.Фирма је баш позната раме уз Паком...малте не,али нећу наводити име,мада и што да не.Пс Центар.Уредно све,примила ме лепа тета,и рекла да се у наведеном дану појавим у 07х и кренем.Колеге сам имао одличне...одлично се слагали,пошто нисма туту мутав брзо сам се са људима спријатељио,све то ок,али све време рада,мало мало чујем како се те стрије колеге жале да је тај и тај отишао на одмор,да следећи иде неко други,а они немогу да постигну све....пошто имам баш искуства са разним скотовима,одмах ми је било сумњиво...али нисам хтео да се много трипујем ,већ ајд не могу ништа да изгубим...1.дан прође,други....задовољни сви самном,а није ни тежак посао..пакујеш компонете у кутију и утовараш у комби који вози по Србији...негде средином недеље дође кандидат....још један...одлично...дође после њега још један....значи иманас тројица нових...још боље...е сад долази оно галвно...мени кажу дечко иди кући....и чекаћеш 2 дана да ти јавимо дали си задовољио пробни рад(није ни било речи  о пробном на ратговору већ одмах почињем са радом)одмах сам схватио јајарски фазон којим се служе,а донекле је ту и моја кривица,одмах док сам се спремао...узмем број телефона ових нових другара колега,чујем се наредних дана са њима,и њима је исто речено...а док су радили пристизали су нови кандидати.О чему се ради,багра олошка је хтела док су сезона годишњих одмора,да покрије рупе радника који су искористили то право,тиме је нас зајебала искористила и нико није плаћен,е сад шта је још поента са почетка овог уписа сам рекао...много је важно да се прво упознамо са својим правима...рецимо ја тада нисам знао ...да сам у старту могао да их тужим,јер су они мени и осталима морали одмах да дају УГОВОР О РАДУ,значи кад се крене и са пробним радом,и уопште...морају да дају уговор у раду,,,у супротном можеш да их тужиш,ако се одлучиш да на тај начин потражиш своју правду..(мада мени ништа нема лепше него кад прођем кроз магацин,па онако једну молерску удрарим по оним кулама са кутијама а оне све пљас доле...то ми боље од судког намиривања)шалу на страну,ово сам написао јер много мало људи зна нека своја основна права прииком запошљавања или кад су већ у радном односу.А скотови то користе.....али понављам донекле својим незнањем сам и сам био крив.Мада они то свакако неби смели да користе,већ ако неко незна своја права треба да их упознају са вама,као што сам доживео од низ фирми које су биле коректне.То је то.....Ма на ову тему могу да докторат пишем....ма иди...радим у једној другој фирми...длази шеф нема посла...и каже ај ти и ти...доле претоварајте млека.... Big Grin Big Grin  ко је био у војсци зна нашта мисим....а ред са палетама 30 метра  Big Grin Big Grin ајд сад...нећу добијеш отказ(а сам се издржаваш)оћу је прећутно одобравање за даље карање...на радном месту..шта радити...ја сам пртетоварио млеко...онда ме ударило лудило неко..па сам пошто је била недеља толико попиздео да нисам хтео кући..а онда говеда кажу...немој толико да радиш кичму да повредиш,после треба боловање да му узмеш.....  :Smile одмах ми је прорадила молерска  Big Grin Big Grin Big Grin  ууу ал се распицао ја....како год тумачили ово што сам написао,из ова два примера може што шта да се научи,а и није ван теме,а опет понешен причом....члана Виноградар....и још нешто....немој неко да ме погрешно тумачи...можда сма глуп,или нисам довољо европејси образован,али мени је то потраживање и тужакање суду...по мало...оно као цинкање. пичкарски ..нестрпљив сам ,не могу да чекам на то.....али ок ...то сам ја.Значи поента (уговор о Раду) Wink
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by дај гол - 07-01-2010, 07:34 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)