06-28-2010, 05:08 PM
(06-28-2010, 01:47 PM)дрвосеча link Wrote: [quote author=Горгонзола link=topic=3832.msg80371#msg80371 date=1277659475]
Јесте тако је....али опет не можемо кривити људе који су у задњих 20 година веровали свакоме(политичарима) и на крају прошли кроз ко зна шта све... Народ је сит обећања и прича...гледа само себе и своје двориште. (нажалост)
Не оправдавам ово баш.
Шта сам му сада ја, ти, или Делије криви па је он наседао не те шарене лаже политичара-мафијаша задњих 20 година. Ово је проблем више до нашег менталитета, до нас самих, него до тога да ће се прст уперити у неког другог.
Сам возач је рекао овако: "Не исплати ми се то возити испод 1000 динара". Конташ? Није његов приватни бус, па да ће он пропасти, јер ионако вози 100 других ствари а ово му је успутно, и бус је државни што би рекли, па сигурно му није пропаст. ОК, да је рекао "колико даш"... у смислу за пиво да има да попије. Не верујем да би Благоје Јовов томе и придавао пажње, дајући му и тих 50 динара.
И види још ово... он уместо да се бори против корупције, он је и сам учесник тога... јер када види да се негде иде преко мита, и он хоће... види своје колеге да добијају 1000 динара, онда "и он хоће свој део". Суштина је да маса људи прича о корупцији, а не капира да су и сами учесници у том зачараном кругу. Никада тај зачарани круг неће ни престати, докле год овако људи гледају. Почевши од тог возача, па до министара итд.
[/quote]
Ма брате наравно да си управу али то знамо и видимо ми али не и сви други.
Ствар је у томе да људи не виде и нису свесни шта раде и причају.
Ево пример ако хоћеш.
Баба и деда обоје по 60ак година.Били су за тита(и остали),па се клели у слобу,па гласали за воју да се скине слоба,па за радикале да скину демократе и сад за напредњаке...
Е сад...одгледају једну емисију...и имају став да Војводина треба да се(нећу ни да изговорим) и као оно нерадници ово оно доле у БГ и осталој Србији,избеглице ово,оно понекад им излети...
А синоћ чујем за време оне ''фарме'' псују оном косатом маму мађарску и оном крмету муслиманску....
И смета им рецимо што је оном сметала кокарда....а они заклете комуњаре...
И итд.итд...итд....итд...
Код мене кући Србија у малом брате...мозак на испаши ;D
All Conductors Are Bastards