Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010
Слажем се да не треба тражити оправдања и причати о заверама, али такође сматрам да свако ко мисли да је ово реалност и да нисмо могли више, тај баш и не разуме фудбал и што рече Пијанац не живи за фудбал...

Прво, боље од овога што је Антић водио на СП немамо... Ако изузмемо Нинкова уместо Рукавине и сл. али то су играчи који ионако не би имали никакву минутажу у ЈА...

Друго, сви се слажемо да је против Гане игра била катастрофална, али по изјавама селектора и фудбалера, план није био да се бранимо, него да контролишемо игру и препознатљивом игром преко крила нападамо и пробамо да дамо гол, два, три... Заборављамо да је тренер Гане Србин који познаје све наше играче у нокат и да је знао одакле прети опасност... Красића су чувала двојица, око Жиге увек двојица, Лане без идеје на овој утакмици, па још и онај невероватан пенал, једноставно лоше се ушло у утакмицу, концентрација слаба, и резултат на крају негативан... Немам оправдања, али зар је забрањено некада имати слаб дан, бити заустављен од противника итд...

Треће, против Немаца одличан улазак у уткамицу, прво полувреме баш како треба, не верујем да ће било која екипа против Немаца успети да се наигра, видећете... Зашто смо у другом делу пали? И ту се из изјава играча и селектора наслућује да није било плански, једноставно су Немци стисли и показали по чему су препознатљиви и доказали да су увек били и да ће остати једна од физички најспремнијих екипа у историји... И поред свега, наши су из полуконтри и контри пропустили да поцепају Немце - Лане погађа стативу а Жига пречку... И на крају, не видим шта ту има превише да се замери на овој утакмици...

Даље, Аустралија... Прво полувреме је подсетило на неке утакмице из квалификација и пријатељских утакмица из 2009. када је ова екипа играла најлепши и најбољи фудбал у Европи... Нажалост, реализација јако слаба... Красића сам већ пљунуо после прве утакмице, а онај промашај против кенгура ми је дефинитивно показао да ће он морати још мноооого да ради на себи како би заиграо у Јувеу и екипама тог ранга... Е а кад се онолико промаши, у фудбалу постоји неписано правило да се то све врати... И нажалост примили смо два гола, за која по мени иду на душу Видићу, код првог га прескаче лопта, по ко зна који пут на овом првенству, а код другог не иде на играча који шутира и још се приликом шута склања у страну... Све полсе ова два гола опет се нема шта приговорити, момци су дали све од себе, дали један гол, дали други који је поништен и покрадени за чист пенал... Да је којим слулчајем свиран пенал и дат гол, данас би о њима писали као о херојима и никоме не би пало на памет да било шта ружно каже о њима....

То што су пили и пушили... Па нисам чуо да је то забрањено попити пиво после вечере, то раде све репрезентације, а пушача међу спортистима има колико хоћеш... Сад се покушава са неким глупостима да се наруши јединство и заједништво коју је ова екипа имала као ни једна у последњих 15-ак година, али не видим чему то... Исти ови момци треба да се боре за Србију и у квалификацијама за ЕП и треба да им дамо максималну подршку како би показали своје крајње домете, а мислим да се већина слаже да могу још много тога да покажу, а зашто не и да нас обрадују неким полуфиналом на једном од следећа два такмичења (ЕП или СП)...

И на крају, рећи ћете што то нисам поделио са вама, али... Пре два дана сам у разговору са 3-4 људи рекао да једино Гана од африканаца има шансе за пролаз и да ми се то не свиђа јер ће нас фифа пробати да спута у пролазу у осмину финала како би бар неко са црног континента прошао даље и како би уопште довукли гледаоце на стадион, јер су стадиони катастрофално попуњени, тј. много има празних места... На крају, судија није смео да свира пенал, а да је наш играч онако ударио лопту без размишљања би показао на белу тачку...

Дакле, срећа, знање, наклоност светских фудбалских органа, све има улогу у постизању доброг резултата на великим такмичењима... Нажалост, нама је пуно тога фалило, знања најмање...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply

Messages In This Thread
Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - by Red Star Forever - 06-24-2010, 05:54 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)