06-20-2010, 07:17 AM
(06-17-2010, 09:13 PM)Виноградар link Wrote: Знам ја добро ко је он, али никако не могу да га ценим ма какав он човек био ако је шиптар, они за мене нису људи. Све друге нације делим на добре и лоше људе, нисам шовиниста. Али шиптаре не могу, али никако.
Брате ако стварно тако дијелиш људе ти ЈЕСИ ШОВИНИСТА!...и искрено ако ти је таква категоризација нема потребе да се изјашњаваш као православац или Србин, већ слободно као шовиниста...мсм није да ја не волим нешто претјерано шиптаре, али шта би ти рекао на људе који су били у ВРС или у Војсци Србије за вријеме ових ратова, а Шиптари су?!...шта би рекао за оне добре људе који су помогли српске породице,а Шиптари су?!...шта би рекао за оне људе као што је Каплан Буровић, који је одрастао као Шиптар па открио поријекло?!...шта би рекао за осталих икс примјера када су и ти Шиптари били добри?!....
Мсм Шиптари као Шиптари су нам зла многа нанијели, али никако за то не можемо окривити сваког Шиптара, исто као што ни код нас свакако нису сви били цвијећке, као ни нигдје другдје!...реално гледајући ми би сви колективно требали да МРЗИМО Јевреје из дна душе, јер су нам они нанијели три пута више зла од свих Шиптара, балија и усташа скупа, јер су они у ствари за већину ствари који су ови радили или били иницијалне каписле, или као били са нама- а помагали ове...али не...никако се не може сваки појединац из народа окривити за оно што му сабраћа раде, па исто тако ни ти Јевреји па ни Шиптари, ни Хрвати ни Муслимани...можемо ПРЕЗИРАТИ злочинце и онај шљам од сваког од ових "народа" али никако МРЗИТИ, јер мржњом ем себе једемо, ем ништа не постижемо, ем није у духу нашег народа...нисам ја неки посебан вјерник-то први признајем!, нисам никада за окретање другог образа него за "непријатеље отачаства сатири!", али никада нисам волио категоризацију људи на црне и бијеле, овакве и онакве већ само као што је Никола рекао, искључиво на ДОБРЕ И ЛОШЕ!... исто к`о у рату када изгибиш некога од породице ко ти је врло битан, одмах би се ишао светити на свакоме ко је његове боје коже, нације, вјере, јер ти је једноставно мозак помрачен, и нажалост многи су то радили, али послије неког времена смириш се и уствари схватиш да је важније наћи правог злочинца и њега казнити овдје на земљи (ако не, стићи ће га Божија правда) него направити МАКАР ЈЕДНУ НЕДУЖНУ ЖРТВУ!...ово ти брате кажем из најбоље намјере, јер не би вјеровао колико великих и добрих људи Шиптара има, да добро си чуо Шиптара...
извини брате ако сам те икако увриједио, али ја ЗНАМ да је мој став такав-какав је, апсолутно исправан!...