Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010
Јовановић: Не бих ово мењао ни за кофер пара
Милан Јовановић, стрелац гола којим смо победили Немце, каже да је овим потезом „оставио нешто синовима и понешто нацији”
[Image: SRBIJA-,-NEMACKA-,-Jovanovic-foto-BETA.jpg]

Порт Елизабет, 18 јуна – Милан Јовановић је ушао у историју. Постигао је први гол за репрезентацију Србије на светским првенствима и донео историјску победу националном тиму на Мундијалу.

– Сад сам срећан можда и више него у току меча. Сигурно је да је ово неизмерно важан детаљ за све нас јер смо показали да смо играчи. Без обзира на то што су Немци имали пречку и пенал, опет морам да поновим оно што је констатовао и селектор – не знам зашто се плашимо да држимо лопту и надам се да ћемо на том сегменту радити. Ова победа нам је јак ветар у леђа. Победити Немачку после 37 година на овако великом такмичењу значи да више немамо ни онај комплекс репрезентације која не може да савлада неку велику екипу. Успели смо наравно уз мали фактор среће.

Јовановић је имао шансу да победу репрезентације учини убедљивијом:

– Могао сам да дам гол, видео сам лопту већ у мрежи, окренуо се да идем код Антића... Кад оно...

Честита Јовановић свим играчима на победи:

– Рекао сам да смо само на овај начин могли да добијемо Немце и зато похвале заслужују сви. Шта да кажем о голу, осетио сам – да сам лопту ударио из прве, не бих дао гол. Мало да будем и субјективан, реаговао сам можда и најбоље у односу на ситуацију!

На крају приче упозорење и мисао дана:

– Немојмо сада да летимо, треба да останемо на земљи. 1:0 остаје записано после 37 година – Јовановић! Боже хвала ти! Оставио сам нешто синовима, оставио понешто нацији. Да ми је неко дао кофер пара, не бих заменио за све ово – закључио је раздрагани Милан Јовановић, стрелац историјског гола Србије због којег Немци тугују.

Милан Јовановић је за време утакмице разговарао с немачким репрезентативцем Марком Марином за време утакмице.

– Мислио сам да је Марин Србин, али нисам знао тачно – каже Јовановић. – Зато сам га питао: јеси ли ти наш. Он ме збуњено погледао па сам морао да му поновим питање – јеси ли Србин?

Кад је Марин потврдно одговорио уследио је разговор, Јовановић је наставио причу:

– Мајка?

– Српкиња.

– Отац?

– Србин.

– Немој онда да журиш, успори мало – препричао нам је Милан Јовановић конверзацију с Марко Марином.

Зоран Стојадиновић

----------------------------------------------

Красић: Права Србија!

„Јако смо срећни и задовољни! Ово је права репрезентација Србије! Говорили смо после Гане да треба да превазиђемо себе и да у главама то оставимо са стране и сконцентришемо се. Успели смо да победимо Немачку која је на почетку Светског првенства показала можда и највише. Хвала Стојкету због одбрањеног пенала. Јовановић је дао гол и срећан сам као да сам га ја постигао. Идемо даље имамо шансе”.

Видић о пеналу: Нисам имао намеру…

„Нисам имао намеру да ударим лопту, помислио сам да имам играча иза себе, хтео сам да га ометем. У том тренутку био сам мало дезоријентисан. Не знам, једноставно лопта ме је погодила у руку”.

Качар: Срећан сам због дебија

„Изузетно важна утакмица и победа против традиционално неугодног противника. Веома сам срећан због мог дебија на Светском првенству. Драго ми је што смо се вратили после тако тешког пораза против Гане и што смо сада на правом путу да се пласирамо у осмину финала”

Суботић: Свака част Стојковићу

„Ушли смо у утакмицу са жељом да видимо шта ће они урадити, после и шта ми можемо да урадимо. Прво полувреме смо доста добро одиграли. У другом кад су појачали притисак и играли са петорицом нападача, било је логично да у контранападу створимо шансе. Могли смо да победимо и 2:0 . На крају је све добро завршено. Стојковић је одбранио пенал, свака му част”.

Станковић: Опет наша стара бољка

Дејан Станковић изашао са терена са сувениром. Најдражим! Лоптом којом је Србија победила Немачку:

– Ово ми је најдражи сувенир – рекао је после утакмице.

О утакмици којом се поноси Србија, капитен је говорио смирено:

– Добро смо спремили утакмицу. Ни кад смо играли 11 на 11 нису нам бог зна шта створили. И опет наша стара бољка, кад смо остали с играчем више, престали смо да трчимо. То је један од проблема с којим смо се суочили. Успели смо, свако од играча, од Стојкета до Жиге, дао је свој максимум и успели смо да победимо и исправимо наш пут до осмине финала – закључио је Дејан Станковић.

[објављено: 19/06/2010]
www.politika.rs
Reply

Messages In This Thread
Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - by Darko - 06-18-2010, 09:50 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)