Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
е да и ја кажем нешто за дневник  ;D

овако-прво лице књига тј фаце боок је замишљен колико сам упознат са ситуацијом, за мали број корисника, за неки пројекат дружења на енглеском колеџу неком...е сада у самој својој сржи је одлично замишљен, људи који студирају већину времена проводе учећи и немају баш времена за ваннаставне активности толико често...и зато су преко фаце боока могли размјењивати искуства, ставове  о неким темама, можда и поставити који клип за лакше учење колегама, неку слику коју нису други могли наћи и слично...олакшати и убрзати напоран процес савлађивања градива...наравно ту се могло дати и одушка па поставити и неку зезанцију и будалештину, неку пјесмицу,љубавну поруку или слично...

е сад када је фаце боок добио комерцијални узлет, ту смо дошли до проблема, нарочито код овдашњег живља...Срби као народ су конструисани тако да лако усвјају све што долази са стране...тако смо усвојили у нашем примјеру оне "америчке заставе југа на трибини", "дресове на трибини","пјесме романиста на трибини" (дајем само примјер) а нисмо схватали да је важно бити оригиналан и правити "своје заставе","облачити своју робу, у свом фазону-ултраса" и "пјевати пјесме на своје мелодије"....е Север је ту нпр направио заокрет према оном добром, ономе чему цијели народ треба тежити-да буде свој и оригиналан, јел може, а боме и има се чиме подичити у оригиналности...
али да се вратим на причу...дакле појава фаце боока код нас је довела до тога да клинци и "клинци у глави" помисле да је боље отићи на то, тамо поставити коју слику, видјети дјевојчицу неку занимљиву, прегледати небулозне коментаре истомишљеника на своје слике, клипове и давати исто тако небулозне коментаре на туђе...јер мисле у фазону "ми смо на нету, имамо онлајн дружење, ми смо кул, ми смо презезнути и слично", и то онда има ефекат домина, ако немаш то ниси "Ин", ниси "кул", што рече некада" ни кучета ни мачета", данас ни фејса ни скајпа, а људи слаби на карактеру,или са недовољно изграђеним карактером лако падају на то, и онда се заразе и готово.... а не знају да је 3 пута љепше отићи мало до кафане, диска тамо се напити са другарима, умјесто на сликама видјети дјевојчицу уживо, мало је штипнути , приближити јој се, освојити је, сутрадан отићи на пиће са њом, касније ко зна шта...него је "барити" коментарима по нету...е сад примјећује се да код Серба уопште нема те линије за напредак учење, сазнавање,одржавање контакта када сте презаузети (има али у много малом броју) што је био и примарни циљ свега...
данас када би свијест навијача требала бити много већа него ранијих генерација који су вјечито имали празну касету у видео-рекордеру да сниме атмосферу на Наполитанској,Лацијевој или Атлантиној трибини она као да иде доле, баш због претјераног ширења ових модерних технологија...
такође ту је и бит оног-"хоћу да постанем славан, па бар на 5 минута", па тако можемо видјети надрогиране и пијане клинце, полуголе цурице од 13 ,14 година како такве своје слике постављају на нет,мале зиљавушице које се љубе а не знају ни шта је пољубац и остале гадости и идиотизме и још се поносе са њима, по угледу на своје идоле које су нашли на интернету или неком другом медију...и онда иду коментари њихових другара-"јао супер си", "мачкице","мацо куцо" и слично....ово је нормалном човјеку одвратно и јадно али ето некима никада из дупета у главу не дође-нажалост...
лично мој кум има двије златне дјевојчице од баш 13,14 година...лијепе , паметне, успјешне у школи, елоквентне...ма све...и њему не пада на памет да им купи компјутер или мобилни...то ће им требати онда када почну чешће излазити,више контакта имати...а док су основна школа и почетак средње, сва сазнања о томе ће добијати у школи, гдје и треба...по мени то је сасвим исправан став...формирај човјека од дјетета већ на вријеме...нажалост многи родитељи то нису урадили када је требало...ни родитељи а нажалост ни друштво., онакво какво је ствара више дебила него здравог друштва...

дакле закључак је да је фаце боок замишљен као нешто што ће успјети да поправи  живот новим сазнањима,да нас убаци у неке токове када смо презаузети, да допуни живот неким битним инфо и контактима а не да сам од себе постане нечији живот у фазону на послу си а трчиш кући да видиш шта има на "фејсу"...има тога још али ми се не да бити толико на овој канти и куцати Wink....

е сада медијски рат, ми бисмо изгубили са било којом власти...тако је што би се рекло било записано негдје на неком мјесту...није ту Слобо толико крив колико свијест народа...Хрвати и Муслимани су нпр још од `70-тих знали ко су и шта су и како и зашто се боре, већ тада правили лобије и школовали кадрове за предстојеће борбе, а глупи Срби су као и увијек све у задњи трен сазнали и припремали па тако да си 90 % Срба-`89м-те питао шта си он би рекао-Југословен...Срби су увијек свим срцем билу у свему што раде, па тако нису могли ни претпоставити шта им се спрема, какав подмукао напад са леђа...и само смо због тога добили ногу у дупе у медијском рату!!!...нисмо имали кадрове, подршку, технику и ону злоћу коју мораш имати у себи да лажеш и петљаш, имали смо само патриотизам (брате Кука погледај ону књигу "Како сам водио медијски рат", знаш коју већ  Wink)...други су све то имали...и зато су тако били и омиљени у демократским еУропским круговима...и сада су...и дан данас наши медији можда имају оперму, можда имају и кадрове, злоћу свакако имају али немају патриотску линију коју би требали имати...негдје се у дос круговима изгубила...и дан данас 20 година послије рата ми медијски сада због неких других разлога рат губимо...питај Јапанца ко је крив за рат ко је чинио злочине и сачекај одговор и све ти је јасно....
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 05-21-2010, 03:55 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)