09-24-2010, 06:18 PM
Quote:Дрвосеча, јел мислиш да кажеш то да је сваки Србин нпр, требао уместо на море да оде у село, и уштеђевину коју је скупљао за летовање годину дана, требао добровољно да да у добротворне сврхе. Јел си то мислио да кажеш? Јел мислиш да је то реално и изводљиво?
Не мислим буквално село... али пази сада стуктуру људи који су отишли доле и потрошили те паре. Ако је у питању омладина, која је жељна пуког излакса, јер легну у 06 изјутра, буде се око 3 послеподне, мало плаже, и увече опет изласци. ??? То по мени није одмор, а то исто могу да раде у БГ, или рецимо на Сребрном језеру... могу на Тари, Дрини... могу на Морави, Власинском језеру, Палићком језеру... да не набрајам у недоглед, капира се поента.
Породице које немају доле куће своје, исто могу да иду на ова места, зар не? А оних који имају своје куће доле, више није велики, као пре 10 година што је било.
Слажем се са РСФ када каже да већи део Боке Которске живи за Србију, и Српство.
Одмор је потребан већини нас... у крајњој линији, да промене мало околину, и да оду из градске вреве, смога. Наравно ко има прилику.
Што се тиче гостовања због Звезде... Рецимо... не мораш потрошити више од 100Е например, ако су градови ривали релативно близу... али има људи који једноставно то хоће, тако су навилки, то је део нашег менталитета. Па и ја сам био прошле године у Прагу, па нисам потрошио 400Е, већ је испало ту негде око 100Е.
Quote:Да си например рекао да држава дода неки екстра порез пдв од нпр 1 посто, па да те паре иду у добротворне сврхе, то би било још и некако изводљиво. Нити неко може да се буни за 1 посто, а на 7 милиона људи то је велика цифра и на сав промет који се у Србији направи.
Па неће свих 7 милиона да иде на летовање, па нема потребе да плаћају тај 1% пдв-а. Већ они који плаћају авио, бус или возне карте ка Бару, Грчкој, или пак Задру. Међутим, како опорезовати оне који иду аутом? Чим се провали та шема, сваки возач ће рећи да иде у нпр. Западну Славонију, а не у Далмацију... или иде у Мојковац а не Будву?!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
![[Image: stopkrimifudbal.jpg]](http://i253.photobucket.com/albums/hh74/drvosec/stopkrimifudbal.jpg)