Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Симболи кроз историју и данас
(02-16-2010, 08:52 PM)Mikelandjelo link Wrote: Волио бих да Чича Кежултра упадне овдје и објасни зашто су Срби присвојили византијски крст са оцилима, а рецимо остали народи под византијским утицајем нису. А може и неко други ко зна ...  ;D

Знаш тебра за ону емисију на РТРС-у "Питајте-тражимо одговор" Wink....

е да покушам одговорити:

релно немам појма због чега смо ми задржали та четири осцила,а остали нису...мада имам теорију да је то због тога што су Срби у вријеме преузимања тог грба били далеко просвјећенији и продуховљенији па су одлучили да је њихов врховни господар само Бог и нико други,па су због тог узели "цар царева царује над царевима"...колико знам од "новијих" владара прво су Мрњавчевићи користили,па Стефан Лазаревић па онда Милош Обреновић..тако је записано ....а сад шта је истина...

а сад има и друга теорија...о њој сам се распитао када ми је једна моја родица која је иначе антрополог послала неколико слика и међу њима и ову:

[Image: vincanica7.jpg]

иначе ово је један дио "Винчанског писма" (поставио сам и нека друга слова на теми "Митови и обмане...") гдје се јасно види садашње 4с...онда сам и ја мало прокопао и дошао до још неких занимљивих слика:
[Image: ancientcelts1320.jpg]

[Image: italericelts.jpg]

[Image: celtman1.jpg]

[Image: celtfanwarriorceltwar.jpg]

на свим сликама се јасно дал на штитовима,дал на неком другом мјесту јасно виде контуре наша четри С...иначе ово су слике Келтских ратника настале у различитим раздобљима,и што је још важније настале у различитим поднебљима и чак приказују различита келтска племена...ипак изгледа да идеја о Подунавкој цивилизацији није само празно трабуњање...
имао сам још слика са овим мотивима али не могу наћи цд,тј може бити да нисам ни нарезао,ал само треба по страним историјским форумима мало прочешљати и свашта се нађе Smile...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Симболи кроз историју и данас - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 02-28-2010, 07:20 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)