Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Е сад да напоменем шта ми је баш запало у око око данашње Србије...то је ПОСТ...гледам сваки други,трећи човјек пости и то је одлично...само је један проблем мало већи ,сви посте без мрсне хране!,али са ткз „мрсним“ дјелима...дакле хоћу рећи у посту није бит да се одрекнеш хране,него је бит да се духовно прочитиш...а данас је нажалост пост постао нека врста уздизања самог себе у очима других...већина људи која пости нажалост у самом почетку разговора напоменуће значајно да она пости...да већ 10 дана није јела месо ил` ишта са месом,а уз то све пали цигару,опсује једно 20,30 пута у току  разговора,истрача како је онај или овај лош и зао,како мисли да се она дјевојка из комшилука виђа са неким  „ЈАЧИМ“  ликом...итд,итд...е то не разумјем ,шта ће човјеку пост ако он пости само да би био виђен у цркви кад се причешћује,или да се прича у друштву о томе како он пости...бит поста је понављам првенствено духовно прочишћење  а оно „хранидбено“ је на другом мјесту...ја нпр. никада у животу нисам постио неки пост (осим за великих празника један дан),и уопште не осјећам да имам потребу за постом,само се трудим имати боље међуљудске односе,тј бољу комуникацију и однос према другим људима...ал опет мсм да је мој начин бољи од начина тих који зарад неке репутације посте,не једу а све против своје воље,све зарад тога да се прича како су они велики вјерници...прави вјерник не износи јавно да пости,он то ради искључиво ради себе и свог духовног прочишћења...
Друга ствар...јесмо ли ми толики неотесанци и примитивци?!...ходам улицом а на сваком метру по 30-так жвака на тротоару слијепљено...а корпа за отпатке 2 метра удаљена...а колико само мало треба да све изгледа љепше и чистије...кад ходаш избаци жваку лијепо тамо гдје и треба,гдје и доликује да она буде бачена...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 02-26-2010, 06:07 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)