Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Видео записи старијих Звездиних утакмица
(02-04-2010, 12:17 PM)MACAK link Wrote: Ако ме сећање невара 10ак дана пре финала био је чувени Максимир па долази на Маракану Спартак из Суботице где смо славили титулу пред 30 000 гледалаца ал нам се тадашњи режим осветио где је послао полицију на север да бије све одреда.Уто време министар полиције и члан управног одбора Звезда је био Радмило Богдановић и уместо да текма прође у слављеничком весељу испало је контра.Стока се уплашила да ће мо ући у терен и послала је полицију која је ушла са атлеске стазе и тукла све редом.Следећа утакмица је била финале купа са Хајдуком и зато је и био бојкот до 42мин. и гол ДАРКА ПАНЧЕВА је благо прослављен ал од 42мин па до краја СЕВЕР није стао са песмом.То је била уједно и последња утакмица Пиксија у нашем дресу.Ако грешим исправите ме.

Не грешиш. Баш је тако било. Заборавио сам на ту фамозну утакмицу са Спартаком која је претходила финалу купа где смо прослављали титулу када је мурја без икаквог разлога улетела на СЕВЕР и почела да пендречи. Зато се и није навијало до самог краја првог полувремена на утакмици финала купа а сећам се да је иницијална идеја била да се не навија током читаве утакмице.

(01-28-2010, 08:51 AM)Једина љубави link Wrote: И ја се дивим људима који имају добро памћење, ја се неких утакмица уопште не сећам, ко да имам црне рупе у глави... Мислим да је Пијанац поставио клип са утакмице Звезда-Реал 4-2. То ми је била мислим друга утакмица коју сам гледала. Сећам се да је било -15, ћале ми био на путу а маму сам на брзину смувала да идем и  са неколико старијих другова буквално побегла и дошла на север , и чим смо ушли у ону масу више ми није било зима. Било је то незаборавно вече за мене , јест да нисам видела два гола јел сам више гледала око себе , него утакмицу...

Што се тиче утакмице Звезда-Реал 4:2 као што си написала било је очајно хладно али се нон-стоп навијало тако да у једном моменту хладноћу више нисам ни осећао. То је по мени била утакмица живота Боре Цветковића кога Реалова одбрана није могла да заустави целу текму. Над Бором је и направљен чини ми се пенал за победу Звезде од 4:2. Са друге стране добро се сећам оног малог мексиканца Хуго Санчеза који нам је дао један а можда и оба гола у Београду не сећам се тачно. Он је вероватно поред Ди Стефана једна од највећих легенди њиховог клуба. То је сигурно једна од оних утакмица која остаје вечно у сећању.
Многе те утакмице памтим и по неким ”мањим” песмама на Северу које су се форсирале само на тим текмама из ко зна којих разлога. На тој текми једна од песама се певала:

”Аванти пополо,
идемо около,
да нешто мазнемо,
да нешто ћорнемо.”

Све у свему, тотално другачији трип...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Видео записи старијих Звездиних утакмица - by CEBEP - 02-06-2010, 02:51 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)