01-06-2010, 02:22 PM
(01-06-2010, 01:26 PM)Капетан Кука link Wrote: [quote author=Мобилисан link=topic=3673.msg74845#msg74845 date=1262781344]
[quote author=дрвосеча link=topic=3673.msg74752#msg74752 date=1262465992]
Нису ни свесни колико бола и патње су нам донеле те чувене деведесете.
[/quote]
Веруј ми краљу да су нам много веће патње донеле ове ''демократске'' године после 2000. и да ће нам још много веће патње тек донети !!! И то патње несагледивих размера, бојим се погубних за овај напаћени српски народ. Деведесетих смо колико толико личили на земљу, јест да није било сјајно, био је рат и свашта се дешавало на овим нашим просторима, али смо бар имали своје ЈА, а ово данас се именом земље и државе никако не може назвати. Данас немамо свој интегритет ни као држава ни као народ. Окупирани смо територијално, духовно, морално, посрамљени смо, медијски угњетавани са свих страна и не живимо као нормалан народ иако сви то тако нажалост желе да преставе и представљају. Једном речју протекторат а не држава !!! Нећу да набрајам шта и како, Дрвосеча је довољно написао какво нам је јадно стање у држави, а то се све што је и нормално осликава и на омладину. Не кажем ни да су 90-те биле сјајне далеко од тога то никако, био је пакaо од живота али веруј ми да је много већи кривац за стање данашње омладине и читавог стања у земљи после двехиљадита изопачена деценија. А бојим се да ту није крај и да нас много болније ствари тек чекају и нека нам је Господ Бог упомоћ !!!
[/quote]
Донекле си у праву. Међутим, проблеми су настали деведестих (настао турбо фолк као уметнички правац, велики број ратних профитера, велики број криминалних група), све је то прикривано иза паравана и само је чекало кад ће да исплива на површину, а то се дешава након октобарских промена и догађаће се у наредним годинама. Оно у чему се слажемо јесте то да је ова демократизација тотално вештачка и одговара неколицини људи, затим транзиција кроз коју пролазимо траје већ дуго и доноси само проблеме и гура нас све дубље. Духовне, моралне и друге праве српске и хришћанске вредности су нам покошене квази европским вредностима, а сви знамо шта је то. За земљу не могу да причам јер би ми требало 3 - 4 сата да напишем све што мислим. Укратко, то је смислено рађено још од доба хладног рата па на овамо, степеник по степеник, но да не идем далеко.
Искључите ТВ, укључите мозак