Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
(01-04-2010, 02:30 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote:а да се само надовежем за нову годину....и Божић...
и нама Божић пада 25. по нашем календару као и католицима по њиховом,само што су они мало претумбали и јавило се 14 дана разлике...уз све промјене које су увели у цркви,ово је једна од њих...
дакле ПРАВОСЛАВНИ Божић је 25. децембра по нашем календару,тј 7. по овом новом...а Нова година која је по новом 14 јануар је по старом 1. јануар...кратко и јасно...

ал опет ако би гледали реално нама сада није 2009. већ  7516. ал ајде када смо толико загризли у ту лажну "јевропу" и одмакли се од предака...не видим и због чега сада да халабучимо око ове или оне нове године... за мене је 14. по новом моја нова годинаи тада ми је 1. јануар......ал попијем и коју за ову међнародну Wink....

(01-04-2010, 03:02 PM)николаБГ link Wrote:Чича јел може још која реч о овоме, баш ме занима да добијем још информација, први пут за ово чујем???

''ал опет ако би гледали реално нама сада није 2009. већ  7516''

(01-04-2010, 03:05 PM)KizaLion link Wrote:Кинези и Јевреји имају свој календар, ови први славе почетком фебруара, ова година биће година тигра. Пуца Кинезима патка за Католике, имају они своју веру и свој календар.

Када смо код честитања, лепше је и не збуњује оне што су учени комунистичким методама: "Срећни Божићни и српсконовогодишњи празници", где је већ у старту наглашено шта се честита. Да је "српско" избачено, многи би мислили да је дошло до замене теза.

(01-04-2010, 03:08 PM)дрвосеча link Wrote:Да, и ја бих волео да чујем то.
Само ми није јасно где баш нађе 7516. годину.

Колико ја знам, хришћански календар почиње рачуницу од рођења Исуса Христа, зар не? С тиме да смо и ми, и католици имали исто рачунање времена, па се они након црквеног раскола 1054. године, 14 дана отишли напред.

(01-04-2010, 03:30 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote:хехе сада ћу све да објасним...нажалост компјутер ми је у тоталном квару а на њему сам имао много занимљивих доказа и прича на ову тему...али сада ћу укратко да објасним овоо све...немам пуно времена пошто морам брзо да идем а нисам на свом рачунару...

дакле погријешио сам није 7516. него 7518.! извињавам се на грешци,ја сам остао у 7516 (2008) Smile...
дакле према словенском (читај Српском) рачунању времена данас је та година...словени тј Срби су у не тако давно времена све до Берлинског конгреса 1878 године користили овај календар...а послије тог конгреса (на којем су западне силе "агитовале" за Србију), нама Србима је укинута наша историја и презентована лаж да смо се доселили овдје у 7 вијеку,да нам је душан први цар а у ствари је 4!, да немамо свог календара,да смо невјерници и да смо отпадници од хришћанства,а зна се ко је шта мјењао у цркви и ко иде ка ортодоксији тј исконском!,и најважније по нас данас,Бугари ни мађари неће добити Војводину ни исток тадашње Србије,али Срби никада не смију више погледати преко Дрине,јер то није наше!!!план за данашњу босну није искован 1990 или тих година већ стотину година прије тога!!!...нажалост кажем вам рачунар ми је у квару,чим прије успијем неком окупирати компијутер написаћу на митовима и обманама већу причу са доказима о овоме,до тада се стрпите јбга Sad...

ПС-ЕВО ВАМ СМАО ЈЕДАН ДОКАЗ ПОГЛЕДАЈТЕ ДУШАНОВ ЗАКОНИК И ВИДИТЕ КОЈА ЈЕ ГОДИНА НА ЊЕМУ ЈЕЛ хиљаду тристо и нека ИЛИ...6857!!!
http://fliiby.com/file/35095/oenhk69gxs.html
ШТО САМО ДОКАЗУЈЕ ТЕЗЕ ИЗ БИБЛИЈЕ..ДА ЈЕ СВИЈЕТ СТАР САМО НЕКОЛИКО ХИЉАДА ГОДИНА...АЛИ ДА СМО МИ СРБИ СРБИ ЈЕДАН ОД НАЈСТАРИЈИХ НАРОДА а не нека нација стра само хиљаду и по година!!!ТО ГОВОРИ НАШ КАЛЕНДАР..А ОВАЈ ЗАПАДНИ ХОЋЕ ДА КАЖЕ НЕШТО ДРУГО....ИНАЧЕ ВРИЈЕМЕ СЕ НЕ РАЧУНА ОД ХРИСТА (ТО ЈЕ ЛАЖ) ЈЕР ХРИСТ ЈЕ ЖИВИО 50-ТАК ГОДИНА ПРИЈЕ НОВЕ ЕРЕ,ЈЕР ЈЕ ПО ЗАПИСИМА ТАДА ПОНТИЈЕ ПИЛАТ СУДБОВАО...

(01-04-2010, 05:58 PM)дрвосеча link Wrote:Само мени није јасно.. од ког момента почиње Српски календар..
и да ли су му месеци и време рачунања исти као ово сада?

У ишчекивању наставка ове веома занимљиве приче, пренео сам све уписе на тему календара из теме Сваштара на овом истом подфоруму...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by Red Star Forever - 01-05-2010, 08:21 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)