01-03-2010, 05:04 PM
Прочитао сам Дрвосечин одговор и добро размислио о свему и у једну руку је и у праву,а у другу не ! Прво нисам ни хтео да ишта одговорим,али некако испада после мог одговора да сам испао глуп ,па желим да одговорим зашто сам честитао нову годину !Ја као и 95 поосто људи у Србији славим нову годину 31.12 али и Српску нову годину и због тога нисам ни мањи ни већи Србин од вас који славите само Српску(Православну) нову годину!То што неко не прихвата нову годину 31.12 ,то ништа не мења!Оваква нова година ће се славити и следеће године,и за 10,20,100... година !!!!Могу да се кладим у шта хоћете да је 95 посто људи са овог форума славило нову годину !Под тим не мислим само да су изашли у неки кафић,били на тргу,већ је довољно да у кругу породице честитате или барем пошаљете једну једину поруку !Из тог разлога сам вам честитао свима!Да сам вам послао поруку на ПП или неким случејем поруку на мобилни све би било океј,али испада моја једина грешка што сам то овде написао !Поштујем сва правила овог форума,па тако и овај и схватам да новогидишње честитке(31.12) нису део овог форума,односно ставови навијачке групе Делије Север !Признајем погрешио сам !Међутим са друге стране,да нисам написао оно што сам написао,не би ни Дрвосече написао овај одговор,који је сигурно развио свест код оних који нису били упућени у све ово,тако да ми на крају испаде и драго што се све овако десило ! 
Уз сво поштовање Дрвосеча ниси у праву ! Како год окренеш мораш рећи прво Нова година и Божић !Католици кажу Божић и Нова година јер је њихов Божић 24.12 а Нова година 31.12 ! Православци Нову годину дочекују 13 на 14 јануар и то је ПРВИ дан у години,према том календару Православни Божић пада 358 дана у години !
Једини ко може да укине прославу и дочек светске нове године је држава,односно власт !!!А каква нам је власт(проевропска) то не можемо ни у сновима очекивати !!!Ја сам први за то,за ћирилицу,за Српску нову годину,за нашу историју,па тек онда за Европу,али нажалост има нас јако мало којима је развијена свест Српства(ћирилице,наше историје,православне црква,...) и као такви не можемо много да утичемо на народ !Једино што можемо јесте да то носимо у себи,да преносимо на генерације које доносе,да цене и поштују и користе све оно што је Српско и за шта су се наши преци борили,па ће једног дана,када дође тренутак и много боље време него сад,они то све знати применити !!!
Што се мене тиче за мене је ова расправа на ову тему завршена,не желим више о томе,а ако не пре,чујемо се 14 јануара,па да једни другима пожелимо срећну Православну нову годину !!!!Живели браћо !

(01-02-2010, 12:40 AM)дрвосеча link Wrote:Када некоме честитате празнике, увек реците Божић и Нова година.. а не Нова година и Божић.. јер се онда подразумева 1. јануар и 7. јануар.. што ће рећи да су им мозгови испрани из доба из неког прошлог времена.
Уз сво поштовање Дрвосеча ниси у праву ! Како год окренеш мораш рећи прво Нова година и Божић !Католици кажу Божић и Нова година јер је њихов Божић 24.12 а Нова година 31.12 ! Православци Нову годину дочекују 13 на 14 јануар и то је ПРВИ дан у години,према том календару Православни Божић пада 358 дана у години !
Једини ко може да укине прославу и дочек светске нове године је држава,односно власт !!!А каква нам је власт(проевропска) то не можемо ни у сновима очекивати !!!Ја сам први за то,за ћирилицу,за Српску нову годину,за нашу историју,па тек онда за Европу,али нажалост има нас јако мало којима је развијена свест Српства(ћирилице,наше историје,православне црква,...) и као такви не можемо много да утичемо на народ !Једино што можемо јесте да то носимо у себи,да преносимо на генерације које доносе,да цене и поштују и користе све оно што је Српско и за шта су се наши преци борили,па ће једног дана,када дође тренутак и много боље време него сад,они то све знати применити !!!
Што се мене тиче за мене је ова расправа на ову тему завршена,не желим више о томе,а ако не пре,чујемо се 14 јануара,па да једни другима пожелимо срећну Православну нову годину !!!!Живели браћо !