12-25-2009, 03:02 PM
(12-25-2009, 02:52 PM)Никола Д/С link Wrote:Достанић нови директор Звездине омладинске школеПо мени одлично решење, мало ме чуди да се прихватио овог посла, с обзиом на завиду тренерску каријеру, али то је још један доказ да му је стало до Звезде. Такође, кад је Македонија признала Косово напустио је посао доле...
Нови директор Омладинске школе ФК Црвена звезда је Ратко Достанић, бивши тренер сениорског погона клуба са Маракане.
На предлог спортског директора Ивана Аџића управни одбор "црвено-белих" је изабрао Достанића за наследника Петра Кривокуће, који је на тој позицији радио током пет претходних месеци.
"Реаговали смо експресно после одласка Кривокуће и мислим да смо постигли циљ јер сада је на челу Омладинске школе савремен и млад стручњак који ће сигурно донети бољитак у наредном периоду", рекао је Аџић за званични сајт клуба.
Ратко Достанић ће као нови директор Звездине омладинске школе бити представљен у понедељак 28. децембра, када ће и детаљније говорити о својим плановима.
"Причаћемо на конференцији о детаљима, а до тада могу само да кажем да сам почаствован што сам опет у својој кући и што ћу моћи да помогнем", рекао је Достанић.
Наследивши Љупка Петровића 2004. године после дебакла у првом мечу Купа УЕФА са Зенитом (0:4), Достанић је "црвено-беле" предводио у сезони 2004/05 у којој је Партизан стигао до титуле са 11 бодова предности. Тренерска каријера га је потом водила од Славије из Софије, преко ОФК Београда и Бежаније, све до кинеског Далијана, скопског Вардара, Срема и, на кратко ове јесени, Левског из Софије.
ИЗВОР
ДЕЛИЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! СВИ НА СТАДИОН!