Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
(11-27-2009, 07:18 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: за ово су животе далим најбољи међу нама...!!!
да данас њиххови очеви не смију слободно да се крећу својим посједом,својој земљом!!!

Повратник претучен због српског барјака
Datum: 26.11.2009 23:00
Autor: Гораан Обрадовић

БAЊA ЛУКA - Српски повратник у Шпионице код Сребреника Михајло Стојановић (62) изјавио је "Гласу Српске" да га је недавно пет маскираних људи брутално претукло у његовој штали, а неколико дана раније непознате особе пријетиле су му преко телефона.

Напад се, каже, догодио у прошлу недјељу, 22. новембра. Стојановић, који је инвалид без десне шаке, у сриједу је изашао из болнице у Тузли.

-  У нападу сам задобио повреду лијевог ока, напукнула су ми четири ребара, добио сам јак ударац у кичмени пршљен, један зуб ми је избијен и ишчашена ми је вилица - рекао је Стојановић.

Испричао је да је на дан напада око 18 часова кренуо у шталу да обави свакодневне послове.

- Таман кад сам почео да радим, чуо сам да је још неко ушао у шталу. Кад сам се окренуо, видио сам пет маскираних људи од којих је један имао пиштољ уперен према мени. Почели су да галаме да су полицајци, али ме нису преварили - казао је Стојановић. Даље прича да га је један од њих одмах почео тући.

- Борио сам се колико сам могао, али ништа није помогло. На крају су ми завезали љепљиву траку око уста и главе, на руке ставили полицијске лисице и тукли ме. Послије пребијања, један од њих се вратио и покушао да ме угуши, стискајући ми врат и нос, а други му је говорио да ме убије. Спасиле су ме комшије које су прије тога чуле запомагање и окупиле се па су се нападачи разбјежали - испричао је Стојановић.

Поједини федерални медији објавили су да је узрок напада покушај крађе стоке, али Стојановић то демантује тврдећи да је нападнут само због тога што је Србин. Истакао је да није ријеч о крађи, јер би у том случају нападачи барем покушали да изведу стоку, али то нису урадили.

- Осим тога, средином октобра назвао ме је неко са непознатог телефонског броја и пријетећи ми рекао да ја нећу носити српски барјак по ФБиХ. Покушао сам да објасним да сам барјак 14. октобра ове године носио поводом литије за освештање цркве Успенија пресвете Богородице у Тузли, али нисам успио - рекао је Стојановић. Додао је да су прије непуну годину лопови покушали да опљачкају његову кућу.

- Србе у овом селу стално застрашују и раније су претучене три жене и отац свештеника - тврди Стојановић.

У полицији у Тузли јуче су рекли да због празника не могу да дају информације о нападу на Стојановића.

Повратници Срби у ФБиХ истичу да су уплашени јер су напади на њих учестали. Тако је у Санском Мосту у петак експлодирала бомба на прагу парохијског дома СПЦ у којем живи протонамјесник Слободан Вишекруна са супругом и троје мале дјеце.

Крајем октобра каменована је кућа Србина Милоша Петровића у сарајевској општини Центар. У Мостару је почетком године обијена и опљачкана стара православна црква и околне црквене просторије у насељу Бјелушине, а неколико дана раније на српским кућама у мостарском насељу Врапчићи осванули су увредљиви графити.
Остаће у Шпионици

Стојановић каже да ће без обзира на све остати да живи у Шпионици.

- Добро је, остао сам жив. Остаћу овдје јер немам гдје да одем, али не осјећам се безбједно - рекао је Стојановић.
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ДИКТАТУРИ!
[Image: psihodelijaoy2.gif]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by фкцз - 12-01-2009, 03:55 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: