Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
Мислио сам се гдје бих ставио овај текст...али мислим да је најбоље да он иде у ову тему...чудим се како га неко није раније поставио...

и сад послије њихових 500 година на овим просторима потурице и пи*ке БАЛИЈСКЕ поново призивају крваве хорде,и поново призивају зулум џизију и данак у крви...

И ОНДА КАДА МИ НЕКО ПОЧНЕ СРАТИ ЗА СРЕБРЕНИЦУ...!!!...да се мене пита тамо ја не бих селективно радио и бирао...зла крв се треба у коријену сасјећи...ал добро нећу сад о томе...

Турска тежи Отоманском царству
Datum: 26.11.2009 23:00
Autor: Глас Српске

ЛОНДОН - Владајућа странка у Турској окреће се територијама којима су некада владали султани, а оне се простиру од Балкана до Багдада, те се желе наметнути као вође муслиманског свијета.

Ово пише јучерашњи "Фајненшел тајмс" у тексту под насловом "Турска отоманска мисија" у којем лист објашњава нови смјер турске политике која се поново ограничава на интересно подручје које је покривало Отоманско царство.

Лист наводи како турски министар иностраних послова и идејни зачетник овакве политике Aхмет Давутоглу одбацује назив неоотоманизам те се води паролом "нема проблема са сусједима".

- У својим жестоким дипломатским активностима Давутоглу је у тридесет дана приказао ново пријатељство са Сиријом којој је укинуо визни режим, посјетио ирачки регион у којем живе Курди те побољшао везе са Aрменијом - пише "Фајненшел тајмс". 

И поглавар Исламске заједнице у БиХ реис-ул-улема Мустафа ефендија Церић сматра да је вријеме да Турска појача свој ангажман на Балкану, оцијенивши да је закаснила стотину година да би се чуло оно што је недавно у Сарајеву рекао турски министар Давутоглу.

- Турска има искуство које може да послужи свима онима који се баве Балканом. Они су знали да држе Балкан стабилним 500 година. То није незначајно - истакао је Церић за "Дневни аваз".
Сарајево

Министар Давутоглу је, говорећи недавно у Сарајеву о спољној политици Турске на Балкану, представио своје тумачење стратешке, историјске дубине нове спољне политике, према којем Турска има право и интерес да утиче на уређење односа на подручју Балкана, Кавказа и Средњег истока, да би заштитила своје историјско насљеђе.
Reply

Messages In This Thread
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 11-27-2009, 07:15 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: