Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
ово са Тадићем уставом и Србијом постаје као она серија "Брачне воде"...а Србија тј народ српски је јадни Ал Банди којег увијек сви највише измузу...

ал` ево још једне моје опсаке о слици данашње Србије:

Некидан гледам емисију о свештеном лицу које преко компјутера проповједа љубав,мир и благостање...Ријеч је о Архимандриту Гаврилу из манастира Лепавина...један другар ми се већ неко вријеме хвали како је он са њим у контакту преко оне лице књига (фаце боок-а)...и ај реко да видим шта то ради отац Гаврило,мислим у себи лијепо је да неко и преко модерних технологија које су узеле маха људе  уводи у духовни свијет...другар ми отвори страницу  са профилом када имам шта и да видим од имена преко коментара до описа слика све је написано ШИЗМАТИЧКИМ ПИМСОМ ЛАТИНИЦОМ!!!...дакле срамота!нажалост лице књига (фаце боок) је постао хтјели ми то или не нека слика данашње Србије-интернет Србије у најмању руку...

За сваког ко се осјећа Србином,Православцем лијепо и у Вјеронауци за основне школе а  камоли у неким већим књигама пише да је једно једино писмо које се треба користити ЋИРИЛИЦА!

Цитирам:

„Службени језик СПЦ је српски са писмом ћирилицом (чл. 4,ст. 1). Само у изузетно оправданим случајевима може се одступити од ове одредбе у погледу језика за унутрашњу употребу и то само по специјалном одобрењу Светог архијерејског синода.
Ћирица је изузетно значајна за очување српског идентитета и прави Србин ће увијек у приватном животу писати ћирилицом,а само у изузетно оправданим случајевима може писати латиницом (пр. страни језик).Наравно сваки писмен човјек треба знати оба писам,али да се служи својим писмом како то чине и припадници других народа,НЕ ВОДЕЋИ РАЧУНА ДА ЛИ СРБИ ТО ЗНАЈУ ИЛИ НЕ ЗНАЈУ ПРОЧИТАТИ“...

Мислим да је ово Архимандрит урадио несвјесно и из најбоље намјере,и чак сам се премишљао да ли да прокоментаришем то,али послије размишљања схватио сам да ми нисмо никада били народ који је сакривао своје недостаке и грешке и бацао их под тепих,и да такви никада (као неке наше комшије) не смијемо постати...Дакле увијек рећи истину у лице па била она и најгора...
Зато ето молим људе који су у контакту са Архимандритом да му укажу на то и да у будућности не прави такве грешке...и да кажем за све који имају рачуне на том чуду да ако су већ ту и у свом имену,и у коментарима,и у описима,и у дописивању и у било чему користе једино писмо које је НАШЕ-ЋИРИЛИЦУ!...јер када вам испишу имена латиницом (а већ то раде) биће прекасно...
Reply

Messages In This Thread
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 03-11-2010, 05:45 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 01-18-2011, 04:50 PM
Одг: Слика данашње Србије.. - by ЈеленаРС - 06-12-2013, 12:42 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)